Koç Holding 9 aylık bilançosunu açıkladı

Koç Holding 9 aylık bilançosunu açıkladı

Ekonomi Haberleri

Çakıroğlu, "Finansal piyasalardaki belirsizliklere rağmen ara vermeden sürdürdüğümüz yatırımlarımız ile büyümeyi sürdürdük" dedi

Koç Holding, yılın 9 ayında konsolide bazda toplam 51.3 milyar TL gelir elde etti. Holding, 3.1 milyar TL vergi öncesi kâr ve 2.2 milyar TL ana ortaklığa ait net dönem kârı gerçekleştirdi. Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Çakıroğlu, "Koç Topluluğu olarak 2015 yılının ilk 9 ayında, finansal piyasalardaki belirsizliklere rağmen ülkemize olan inancımız, ara vermeden sürdürdüğümüz yatırımlarımız ve güçlü risk yönetimi anlayışımız ile büyümeyi sürdürdük. Önümüzdeki dönemde de dünya çapında rekabet gücümüzü artıracak, inovasyon, teknoloji ve verimlilik odaklı yatırımlarımıza devam edeceğiz" dedi.
ŞEKTÖRLERDE LİDER
İlk 9 ayda topluluk şirketlerinin otomotiv sektörünün itici gücü olarak toplam üretimin yüzde 45'ini, toplam ihracatın da yüzde 43'ünü gerçekleştirdiğini aktaran Çakıroğlu; Ford Otosan ve Tofaş'ın toplam ihracat adetlerinin yüzde 27 yükseldiğini açıkladı. Beyaz eşya sektörü açısından da 2015'in güçlü bir yıl olduğuna işaret eden Çakıroğlu, "Yılın dokuz ayında, iç piyasa beyaz eşya satışları senelik bazda yüzde 8 artarken, topluluğumuz, ülkemizin toplam beyaz eşya ihracatındaki yüzde 46'lık pazar payı ile büyümenin bu sektörde de en büyük destekçisi oldu. Arçelik, Beko markası ile pazar payını artırmayı sürdürürken, Avrupa'daki en büyük ikinci marka olmaya devam etti" dedi. Koç Holding CEO'su Çakıroğlu, 2015 yılının 9 ayında en gurur verici gelişmelerinden birinin; Tüpraş'ın Fuel Oil Dönüşüm Projesi'nin tüm üniteleriyle tamamen devreye girmesi olduğunu hatırlatarak; böylece Tüpraş'ın, başta motorin olmak üzere ithal edilen katma değerli ürünlerdeki yerli üretimin artmasını sağladığını vurguladı. Çakıroğlu, Yapı Kredi'nin de kredi ve mevduatta pazar payını artırdığını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...