Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Elektrik yatırımları 3 bin megavatı aştı

/ Kaynak: AA
Elektrik yatırımları 3 bin megavatı aştı

Ekonomi Haberleri  / AA

Bu yılın 10 aylık döneminde devreye alınan lisanslı elektrik santralleriyle, Türkiye'nin kurulu gücü 72 bin 456 megavata ulaştı

Türkiye'de bu yılın 10 aylık döneminde devreye alınan lisanslı elektrik santrallerinin kurulu gücü 3 bin 296 megavata ulaştı.


AA muhabirinin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerinden derlediği bilgilere göre, bu yılın Ocak-Ekim 2015 döneminde işletmeye alınan 175 ilave santralle birlikte toplam kurulu güçse 72 bin 456 megavatı buldu.


Bu yılın 10 aylık döneminde yapılan elektrik yatırımlarına en büyük katkı, bin 993 megavatla hidroelektrik santrallerden geldi. Söz konusu dönemde yatırımların 628,5 megavatı rüzgar enerjisi santrallerinden oluşurken, termik santrallerde 431,5 megavat devreye alındı. Ocak-Ekim 2015 döneminde çöp, biyokütle, atık ısı ve jeotermal santrallerindeyse devreye giren kurulu güç yaklaşık 243 megavat oldu.


Geçen yıl ocak-ekim döneminde devreye alınan elektrik santrallerinin kurulu gücü yaklaşık 5 bin 184 megavat hesaplanmıştı.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...