Asya borsaları Japonya hariç geriledi

/ Kaynak: AA
Asya borsaları Japonya hariç geriledi

Ekonomi Haberleri  / AA

Asya borsalarında haftanın ikinci işlem gününde satış ağırlıklı bir seyir izlenirken, Japonya borsası pozitif ayrıştı.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) aralık ayında faiz artırımına gideceği beklentilerinin güçlenmesi, uluslararası piyasada dolardaki yükselişi beraberinde getirirken, dolar/yen paritesi dün 123,605 ile yaklaşık 3 ayın en yüksek seviyesini gördü.


Yendeki zayıflamanın ihracatçı şirket hisselerini desteklemesiyle Nikkei endeksi dünkü yükselişini sürdürdü ve günü 0,15 artışla 19.671,26 puandan tamamladı. Dolar/yen paritesi ise şu dakikalarda yüzde 0,1 değer kazancıyla 123,333 seviyelerinden işlem görüyor.


Çin'de bugün açıklanan verilere göre, ülkede ekim ayına ilişkin Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) yüzde 1,3 artışla piyasa beklentilerinin altında kaldı. Aynı dönemde ülkede Üretici Fiyatları Endeksi (ÜFE) ise yüzde 5,9 azalışla son aylardaki düşüşünü sürdürdü.


Açıklanan veriler, halihazırda büyümesine yönelik endişelerin bulunduğu Çin'de deflasyon tedirginliği de yaşattı. Gelişmeler sonrasında Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,18 düşüşle 3.640,49 puandan kapandı.


Güney Kore'de Kospi endeksi de yüzde 1,44 azaldı ve kapanışta 1.996,59 puan oldu.


Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 0,91 kayıpla 25.884,31 puanda, Hong Kong'da Hang Seng endeksi ise yüzde 1,55 gerilemeyle 22.374,58 puanda bulunuyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...