G-20'nin işsizlikle sınavı sürüyor

/ Kaynak: AA
G-20'nin işsizlikle sınavı sürüyor

Ekonomi Haberleri  / AA

İşsizlik, G-20 ülkelerinin gündemindeki en önemli sorunlardan biri olmaya devam ediyor.

İşsizlikle mücadele, G-20 ülkelerinin gündemindeki en önemli sorunlardan biri olmaya devam ediyor.


AA muhabirinin Dünya Bankası ve Uluslararası Çalışma Örgütü verilerinden derlediği bilgilere göre, G-20'de en düşük işsizlik oranı yüzde 3,4 ile dünyanın üçüncü büyük ekonomisi Japonya'ya aitken, bu ülkeyi, yüzde 3,5 ile Güney Kore ve yüzde 4,5 ile Meksika izliyor.


Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de işsizlik, ekim ayında 2008 krizinden sonra ilk defa yüzde 5'e geriledi. İkinci büyük ekonomi Çin'de ise işsizlik yüzde 4,05 seviyesinde bulunuyor.


Brezilya, Çin, Rusya, Hindistan ve Güney Afrika'yı bir araya getiren ve hızlı gelişen beş ekonomi olarak bilinen BRICS ülkelerinde ortalama işsizlik yüzde 9 civarında seyrederken, G20'de en yüksek işsizlik oranı, yüzde 25,5 ile Güney Afrika'da görülüyor. Güney Afrika'yı, yüzde 11,8 ile İtalya, yüzde 10,8 ile Avro Bölgesi ve yüzde 10,3 ile Fransa takip ediyor.


Türkiye'de ise işsizlik oranı temmuz itibarıyla yüzde 9,8 oldu.


Uluslararası Çalışma Örgütünün tahminlerine göre dünyada 200 milyondan fazla insan işsiz.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...