Nükleerde yerli sanayi fırsatı

/ Kaynak: AA
Nükleerde yerli sanayi fırsatı

Ekonomi Haberleri  / AA

Nükleer Sanayi Derneği Başkanı Koray Tuncer, "Derneğin amacı, Türk firmalarının nükleer enerji sektörüne kısa zamanda ısınıp projeler almasıdır" dedi.

Nükleer Sanayi Derneği Başkanı Koray Tuncer, "Derneğin amacı, Türk firmalarının nükleer enerji sektörüne kısa zamanda ısınıp projeler almasıdır. Firmalarımızın Türkiye dışındaki nükleer projelerde de iş alabilmelerini sağlamayı hedefliyoruz" dedi.


Fransa Nükleer Tedarikçiler Derneği ile Nükleer Sanayi Derneği'nin imzaladığı iyi niyet anlaşmasını AA muhabirine değerlendiren Tuncer, bu anlaşmanın en önemli amaçlarından birinin, yerli sanayinin nükleer enerji alanına girmesi olduğunu söyledi.


Nükleer Sanayi Derneğinin "yerlileştirme"ye önem veren bir dernek olduğunu vurgulayan Tuncer, imzalanan bu anlaşmayla Türkiye'de yerli sanayinin nükleer enerji sektörüne girmesi ve teknoloji transferinin yapılması için eğitimlerin düzenleneceğinin altını çizdi. Tuncer, nükleer enerji sektörünün büyük ve zengin bir sektör olduğunu, Türk firmalarının da bu sektörle seviye atlayabileceklerini belirtti.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...