Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İstanbul'a dev proje!

İstanbul'a dev proje!

Ekonomi Haberleri

Megakent'te bu sene gündemde olan en dikkat çekici proje Mecidiyeköy - Zincirlikuyu - Altunizade - Çamlıca teleferik hattı için düğmeye basıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) hazırladığı 2016 Yılı Yatırım ve Hizmet Programı'nda 2016 yılı bütçesi 16 milyar 100 milyon lira olarak belirlendi. Megakent'te bu sene gündemde olan en dikkat çekici proje ise Mecidiyeköy - Zincirlikuyu - Altunizade - Çamlıca Teleferik Hattı.
 
Hazırlanan bütçede, 5 milyar 510 milyon 666 bin lirayla (yüzde 44,7) aslan payını ulaşım aldı. Müdürlük bazında harcama tutarlarına göre ise, Avrupa Yakası Raylı Sistemler Müdürlüğü 1 milyar 790 milyon 282 bin lirayla (yüzde 14,52) en fazla paya sahip oldu.
 
MECİDİYEKÖY-ÇAMLICA ARASINA TELEFERİK
Bütçede, Beyoğlu İstiklal Caddesi ve Tramvay Hattı Uygulama Projesine 15 milyon lira, Haliç-Unkapanı Karayolu Tüneli Geçiş Projesi'ne 2016-2018 yılları arasında 100 milyon lira, Kadıköy Fikirtepe Mahallesi İmar ve Ulaşım Yolları Projesine de 9 milyon lira ayrıldı. Yapılacak faaliyetler arasında, Dolmabahçe - Fulya Karayolu Tüneli, Fulya - Levazım Karayolu Tüneli, Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy Metrosu İnşaatı Projesi, Beykoz - Karlıtepe Arası ve Beykoz Çayırı - Hz. Yuşa Tepesi arası teleferik hattı ve Mecidiyeköy - Zincirlikuyu - Altunizade - Çamlıca Teleferik Hattı yapımı projeleri de yer alıyor.
 
İBB Başkanı Kadir Topbaş, hazırlanan 2016 yılı yatırım ve hizmet programının kitabında şunları kaydetti:
"Yatırım ve hizmetlerimizi hesap verilebilir, şeffaf, çağdaş ve sosyal belediyeciliğin hakim olduğu programla gerçekleştiriyoruz. 2016 yılı İBB bütçemiz toplam 16 milyar 100 milyon Türk lirasıdır. Yine yatırım ağırlıklı bir bütçe hazırladık. 358 adedi yatırım, 272 adedi hizmet olmak üzere toplam 630 proje öngörüyoruz. Gerçekleştirmeyi öngördüğümüz projelerin tutarı 12 milyar 327 milyon 81 bin liradır. Bunun yüzde 67 oranındaki kısmı yani 8 milyar 266 milyon 632 bin lirası yatırım projelerine ayrıldı. 4 milyar 60 milyon 449 bin lira tutarındaki yüzde 33'lük kısım ise hizmet sektöründeki faaliyetlerden oluşuyor"


Hazırlanan bütçe, İBB Meclisi'nde 12 Kasım Perşembe Günü görüşülecek ve oylamaya sunulacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...