Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Küresel piyasalarda dalgalı seyir devam ediyor

/ Kaynak: AA
Küresel piyasalarda dalgalı seyir devam ediyor

Ekonomi Haberleri  / AA

Küresel piyasalar, hafta başından bu yana özellikle ABD'de veri takviminin zayıf olmasının etkisiyle dar bant içinde dalgalı bir seyir izliyor.

ABD Merkez Bankasının (Fed) aralık ayında faizleri artıracağı beklentilerinin geçen hafta artmasından sonra açıklanacak verilere odaklanan piyasalar, hafta başından bu yana zayıf veri gündemi ile dar bant içinde dalgalı seyrediyor. ABD 10 yıl vadeli tahvil faizleri yüzde 2,33 - 2,34 bandında dengelenirken, dolar endeksi 99 seviyelerinde bulunuyor. Dün pay piyasalarında da sakin bir seyir görülürken, Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,32 değer kaybetti. Analistler, bugün Fed Başkanı Janet Yellen'ın yapması beklenen açıklamalardan faiz artırım sürecine ilişkin ipuçlarının aranacağını dile getiriyor.


Avrupa tarafında, avro/dolar paritesinin sınırlı da olsa yükseliş eğilimi dikkati çekerken, pay piyasalarında dün pozitif bir seyir izlendi. Analistler, bugün açıklanacak enflasyon ve Avro Bölgesi sanayi üretimi verisinin takip edileceğini ve pozitif görünümün korunabileceğini vurguluyor. Dün Almanya'da DAX endeksi yüzde 0,70, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,35 ve Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,82 değer kazandı.


Asya tarafında bugün Japonya'da açıklanan makine siparişleri verisinin beklentilerden iyi gelmesinin ardından Nikkei 225 endeksi günü yatay seyirle tamamlarken, Çin'de Şanghay bileşik endeksi kapanışa yakın yüzde 0,1 değer kaybetti.


Yurt içinde, dün açıklanan cari işlemler dengesinin 6 yıl aradan sonra ilk kez fazla vermesinin ardından döviz kurları ve faizler yatay bir bant aralığında hareket etti. BIST 100 endeksi yüzde 0,67 artışla günü 81.718 puandan tamamladı. Analistler, endeksin 81.000 seviyesinin destek, 82.500 ve 84.000 seviyelerinin direnç konumunda olduğunu ve ABD verilerine odaklı seyrin süreceğini belirtiyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...