Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yunanistan'da genel grev hayatı durdurdu

Yunanistan'da genel grev hayatı durdurdu

Ekonomi Haberleri

Yunanistan'da hükümetin kemer sıkma politikasını protesto etmek amacıyla kamu ve özel sektör çalışanları 24 saatlik greve çıktı

Yunanistan'da uzun bir aradan sonra bu yıl ilk kez 24 saatlik genel grev ilan edildi. Üstelik bu greve iktidardaki radikal sol SYRIZA partisi de katılıyor. Yunan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (GSEE) ile Devlet Memurları Sendikası'nın (ADEDY) Yunan hükümetinin aldığı sert ekonomik önlemleri protesto etmek için ilan ettiği 24 saatlik genel grev, tüm ülkeyi felce uğrattı. Bu çerçevede sendika üyeleri ve greve katılan çalışanlar, Atina'da ve diğer büyük kentlerde ayrı ayrı düzenlenen protesto yürüyüşlerine katıldılar. Sendikalar, AB ve IMF'den gelen maddi yardımların karşılığında hazırlanan ve hükümet tarafından uygulanan sert ekonomik önlemleri protesto ediyor. SYRIZA hükümetinin halka verdiği sözün arkasında durmasını talep ediyor. 


SÜRREALİST TUTUM 
Sosyal güvenlik yasasındaki değişiklikleri, toplu sözleşmelerin iptalini, maaşların kısıtlanmasını, kredi borcunu ödeyemeyenlerin ilk konutlarının haciz edilmesini öngören yasa ve yasa tasarılarını protesto eden işçi ve memurların ilan ettikleri genel grevi, iktidar partisi radikal sol SYRIZA'nın da desteklemeyerek protesto eylemlerine katılması dikkatleri çekti. Sendikalar ve muhalefet partileri SYRIZA'nın bu tutumunu "sürrealist" olarak değerlendirirken, SYRIZA'lı yetkililer protesto eylemlerinin AB ve IMF'ye karşı yapıldığını iddia ediyor. 


UÇAK SEFERLERİ İPTAL 
Grev eylemlerine, aralıklı olarak toplu taşımacılık araçları, tüm kamu sektörü çalışanları, yerel yönetim birimleri, bankalar, öğretmenler, doktorlar, eczacılar, mimar mühendis odaları, avukatlar, eczacılar ile müzeler katılırken uçak, tren ve gemi seferleri iptal edildi. Greve gazetecilerin de katılması ile devlete ait olanlar dahil 24 saat boyunca hiçbir radyo ve TV kanalı bülten yayınlamadı. 


Kaynak: Sabah

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...