'Komşu'da grev hayatı felç etti

'Komşu'da grev hayatı felç etti

Ekonomi Haberleri

Yunanistan'da, ş ve sosyal güvenlik koşullarına getirdiği değişiklikleri nedeniyle yapılan 24 saatlik grev ülkede hayatı durma noktasına getirdi.

Yunanistan'da, kamu ve özel sektör çalışanlarının hükümetin reformlar çerçevesinde iş ve sosyal güvenlik koşullarına getirdiği değişiklikleri protesto etmek amacıyla yaptıkları 24 saatlik grev ülkede hayatı durma noktasına getirdi. İşçi sendikalarının çağrısıyla yapılan greve, kamu ve özel sektör çalışanlarının yanı sıra memurlhar, sağlık çalışanları, eğitim görevlileri, gazeteciler, noterler, avukatlar, denizciler, liman çalışanları katıldı. Devlet kurumlarında görevli doktorlar iş başı yapmayınca hastanelerde sadece acil ve güvenlik ekipleri hazır bulundu. Gazetecilerin grevi sesebiyle internet sayfaları yenilenemedi, televizyon ve radyolarda haber yayınlanamadı, gemiler hareket edemedi, çok sayıda uçuş da iptal edildi. Ayrıca müze ve ören yerlheri açılmadı. Grev hayatı tam anlamıyla felç ederken, Alexis Çipras yönetimindeki hükümet döneminde ilk kez gerçekleşen grev sırasında binlerce kişi hükümet karşıtı sloganlar atarak ünlü Sintagma Meydanı'na yürüyüşe geçti. Eylemcilerin yürüyüşü kısa sürede yerini şiddete bıraktı. Polise motolof atan öfkeli kalabalık mağazaların camlarını kırdı. Eylemcilerin ateşe verdiği bir araç alev alev yandı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri aracı kısa süre içinde söndürerek, olayın daha fazla büyümesi önledi. Polis ise, taşkınlık çıkaran eylemcileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz sıktı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...