28 yıllık efsane geri döndü

28 yıllık efsane geri döndü

Ekonomi Haberleri

Temsa'nın ilk otobüsü Maraton, 28 yıl sonra yeniden yollara çıkıyor. Üst segmente hitap eden yeni modelle pazar payının artırılması hedefleniyor

Ömer TEMUR
Temsa'nın 1987 yılında ürettiği ilk otobüsü Maraton 28 yıl sonra yeniden yollara çıkıyor. Üst segmente hitap edecek olan Maraton daha ferah ve geniş iç hacmiyle konforlu bir seyahat vadediyor. Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet Pekarun, Temsa'nın bu yıla 8 yeni yıldız ürünü sunma hedefiyle yola çıktığını, yeni Maraton'un da bu hedefin 5'inci ayağı olduğunu belirterek, “Temsa, müşterilerini bu defa da üst segmente yönelik ürünü Maraton ile tanıştırıyor. Temsa'nın koşusu hiç bitmeyecek. Bu zorlu koşuda Maraton'un ipi göğüsleyeceğine gönülden inanıyorum. Yolun açık olsun Maraton” diye konuştu. Maraton ile hız kesmeden üretim ve satış rekorları kırmaya devam edeceklerini dile getiren Pekarun, “Temsa, sadece yurt içi değil, yurt dışı pazarlarında yakaladığı başarı ile sadece bizim değil, ülkemizin de gurur kaynağı olduğunu düşünüyorum. Düşünün ki bugün dünyanın en zor pazarı olarak adlandırılan Amerika'da Türk işçisi ve mühendisinin göz nuru, el emeği olan 800 dolayında otobüsümüz hizmet veriyor. Bu başarıları, holdingimizin köklü kurumsal kültürü dışında Temsa'nın yıllar boyunca oluşturduğu know-how teknolojisine ve tüm Temsa çalışanlarımızın özverili çalışmalarına borçluyuz" diye konuştu. 
PAZARIN LİDERİ
Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik de Temsa'nın 1987 yılında ilk çıkardığı otobüsün isminin Maraton olduğun belirterek, 28 yıl sonra yeniden üretime geçmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Maraton ile üst segmentte pazar payını artırmayı hedeflediklerini kaydeden Dinçer şu bilgileri verdi: "2015 yılının ilk 10 ayında  6 bin 86 otobüs satıldı. Temsa yüzde 28 pazar payı ile sektörün lideri konumunda. Şehir içi otobüslerde yüzde 31 pazar payı, midibüste ise yüzde 28 ile pazar lideriyiz. Şehirler arası otobüslerde ise yüzde 24.5'lik pazar payı ile ikinci sıradayız. Temsa, otobüs pazarında başarıdan başarıya koşmaya devam edecek. Maraton otobüsümüz bizim bu koşumuzda amiral gemimiz olarak yer alacak.” Dinçer Çelik, Maratonu'nun ilk koşusunun da 15 Kasım pazar günü İstanbul Maraton'u ile de başlayacağına dikkat çekerek, “Bu yıl 37'incisi yapılacak İstanbul Maratonu'nun sponsorlarından birisi de biz olduk.  Bu koşumuzu birlikte yapalım istiyoruz” dedi.
Konforlu yolculuk 
Maraton, dünyada çift akslı ilk düz taban Super High Deck aracı olarak üretilerek 41+1+1 ve 46+1+1 koltuk opsiyonu ile pazara sunuluyor. Koltuklar ve koridor arasındaki basamaksız dizaynı, yüksek tavan aralığı ve geniş bagaj hacmi ile dikkat çeken Maraton'da kaptanlar da unutulmamış. Geniş sürücü bölgesi, programlanabilir LCD cluster'ı, ergonomik tuş takımı, dijital gösterge paneli, uyku kabininde iklimlendirme sistemi hayata geçirilen konforlar arasında. Maraton mükemmel yol tutuşun yanı sıra  AEBS, LDWS, EAS, ESC, ACC, akıllı yangın söndürme ve CAN haberleşme sistemi ile donatılmış. 




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...