Bankaları 3. çeyrekte kambiyo zararı vurdu

Bankaları 3. çeyrekte kambiyo zararı vurdu

Ekonomi Haberleri

Borsa İstanbul'da işlem gören mevduat bankalarının üçüncü çeyrek konsolide olmayan net dönem kârları, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre geriledi.

Borsa İstanbul'da işlem gören mevduat bankalarının üçüncü çeyrek konsolide olmayan net dönem kârları, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 32 azalışla 3 milyar 155 milyon liraya geriledi. Geçen yıl aynı dönemde söz konusu kâr, 4 milyar 627 milyon lira olarak gerçekleşmişti. Bu yılın üçüncü çeyreğinde dönem net kârını, 2014 yılının aynı çeyreğine göre artıran tek banka yüzde 30'luk yükselişle Vakıfbank oldu. Tekstilbank ise 12 milyon 711 bin TL ile zarar açıklayan tek banka oldu. Turkey Macro View Consulting Yönetici Direktörü Ferhat Yükseltürk, "3. çeyrekte TL'de aşırı değer kaybı ve volatilite, bankaların kambiyo zararlarının hızlı yükselmesine yol açtı. TL'nin seçim sonrasında kısmen daha istikrarlı seyre kavuşması ve uç risklerin geride kalmasıyla önümüzdeki dönemde kârlılıkların iyileşmesini bekliyoruz" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...