Gol yemeden saldırıp 90 dakika koşmalıyız

Gol yemeden saldırıp 90 dakika koşmalıyız

Ekonomi Haberleri

Başkan Nail Olpak, “Galibiyet için, bazen son 15 dakikada açığa çıkan enerjiyi maçın tamamına yayacak bir oyun planına ihtiyacımız var” dedi

Ö.FARUK BİNGÖL-İSTANBUL

Türk iş dünyası, MÜSİAD'ın bu yıl ilk defa hayata geçireceği VİZYONER'15 Sektörler Zirvesi ile, “sürdürülebilir iş ve ekonomi” konusunda bir rota çizmeye hazırlanıyor. 18-19 Kasım tarihlerinde WOW Hotel Yeşilköy'de düzenlenecek zirve öncesinde; MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Alipınar Topdaş, MÜSİAD Sektör Kurulları ve İş Geliştirme Komisyonu Başkanı Mahmut Asmalı ve Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker'in katılımıyla basın toplantısı düzenlendi. İş hayatının tehditler ve fırsatlar arasında olduğunun altını çizen Olpak, “Dünya üzerinde bilinen ve çok tanınan markaların bile ancak yüzde 2'si üçüncü nesle veya yüz yıllık ömürlere ulaşabiliyor. Şirketler ve sektörler geleceğe hazırlıklı olmadıkları için, kısa ömürlü oluyor. Kurumlar, geleceğe kendi markaları ile taşınır. Bu amaçla iki yılda bir olmasını planladığımız MÜSİAD Vizyoner toplantılarını planladık. Amacımız, müteşebbislerimizi ve işletmelerimizi gelecekle buluşturmak, tabiri yerinde ise geleceğe taşımaya yardımcı olmak. Sektörlerin kendi vizyonlarını belirleyebilmeleri için hem yurt içindeki hem yurt dışındaki risklere karşı hazırlı olmalarına yardımcı olmak, onları güçlü ve dinamik markalara dönüştürme yolunda yol haritalarına katkı sağlamak” diye konuştu.


Şirketlerin sahip olması gereken stratejileri anlatırken futboldan örnek veren Olpak, şöyle devam etti: “Daha fazla aktive olmamız için, önce kalemizde gol veya goller görmemiz gerekmiyor. Bizim, önce kondisyonumuzu maçın tamamına yayacak bir oyun planına, stratejisine ihtiyacımız var. Galibiyet için, bazen son 15 dakikada açığa çıkan enerjiyi, ruhu, doğru bir planlama, çalışma ve beceriyle, tüm maçta sahaya yayacak bir oyun aklına ihtiyacımız var. Kısacası bizim 15 dakikalık değil, 90 dakikalık bir mücadeleye, maçın tamamını önceden planlamaya, maçı önceden oynayacak bir vizyona ihtiyacımız var.”

Ali Ülker: Çocuklarım okulda sıkılıyor vizyoner eğitim sistemi şart!
MÜSİAD VİZYONER'15 Sektörler Zirvesi'nin ana konuşmacısı, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, “Bir hayale, vizyona sahip olmayan ve günü kurtarmaya çalışan şirketler başarı sağlayamıyor. Hayallerimiz olmalı ve bu hayaller bizi geleceğe taşımalı. Biz hep geleceği tasarlıyoruz, geleceği düşünüyoruz. Dünyada pek çok yerde farklı zamanlar yaşanıyor. Bazı ülkeler eğitimde ileride, üretimde geride kalmış olabiliyor. Bazen de tam tersi söz konusu olabiliyor. Mühim olan, senkronizasyonu sağlamak” dedi. Eğitim sisteminin de elden geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Ülker, “3 çocuk babasıyım. Çocuklarım okulda vakit geçirmekten sıkılıyor. Eğitim kurumlarındaki süreler yeniden gözden geçirilmeli. Daha özgün bir eğitim sistemi şart” diye konuştu.
“Sektörler Geleceğini Arıyor” hedefinden hareketle geliştirilen ve “Gelecekle İş Yapmak” mottosuyla sektör liderlerini ağırlayacak zirvede; “Gelecekte Yeni Pazarlar, Gelecekte Yeni Sektörler, Gelecekte Teknoloji, Gelecekte İnsan Kıymetleri ve Gelecekte Markalaşma” konuları masaya yatırılacak. Zirveye Ali Ülker'in yanı sıra, TAV Havalimanları Holding CEO'su Sani Şener, THY Genel Müdürü Temel Kotil, CarrefourSA Genel Müdürü Mehmet Tevfik Nane, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Twitter Küresel Kamu Politikalar Başkan Yardımcısı Colin Crowell, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Osman Arslan, Turkcell CEO'su Kaan Terzioğlu, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin, LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük gibi isimler de konuşmacı olarak katılacak.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...