Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Putin’in gazını kesiyoruz

Düzenleyen:
Putin’in gazını kesiyoruz

Ekonomi Haberleri

Katar'la sıvılaştırılmış gaz anlaşması imzalayan BOTAŞ, Kuzey Irak'ta 180 kilometrelik yeni bir hat için ihaleye çıkıyor. Ayrıca Türkmenistan ve Azerbaycan'dan da doğalgaz ve petrol temini için girişimler başladı

Türkiye'ye yönelik tehditlerine her gün bir yenisini ekleyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e karşı bir hamle de Botaş'tan geldi. Botaş doğalgaz alımı için Kuzey Irak'a 180 kilometrelik yeni bir hat kuracak. Ayrıca Hazar gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştıracak TANAP projesi de hızlandırılacak. 
Türkiye'ye yönelik tehditlerin dozunu artırarak her gün bir yenisini ekleyen Rusya son olarak "Türk Akımı" hükümetlerarası görüşmelerinin durdurulduğunu bildirdi. Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, projenin askıya alınmasını "Şu anda Türk Akımı görüşmeleri donduruldu. Zaten hükümetin kararnamesi ile ticari ve ekonomik iş birliği komisyon çalışmaları durdurulmuştu" sözleriyle duyurdu. Türkiye ise enerjide Rusya'ya olan enerji bağımlılığını kırmak için kendi kozlarını oynamaya başladı. Önceki gün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Katar'dan sıvaştırılmış gaz alımı için anlaşma imzalayan Türkiye, Türkmenistan ve Azerbaycan'la da doğalgaz ve petrol temini için girişimlere başladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu da Azerbaycan ziyaretinde Hazar gazını Avrupa'ya ulaştıracak TANAP projesinin hızlandıracağı müjdesini verdi. Öte yandan Botaş da Kuzey Irak gazı için harekete geçti. Botaş'ın Kuzey Irak'tan 180 Km'lik doğalgaz hattı için ihaleye çıkacağını açıkladı. Türkiye'den 50 yıllık ihtiyacını karşılayabilecek doğalgazın Kuzey Irak'tan en erken iki yıl içinde ilk Türkiye'ye akması beklenirken, 2020'de 20 milyar metreküp gazın Türk piyasasına gireceği belirtiliyor. 
YENİ PAZARLAR BULURUZ
İş dünyasından da hükümete destek geldi. Rusya'nın Türkiye'ye yönelik yaptırım kararlarına ilişkin olarak TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Tuncay Özilhan, "Başbakanımızın söylediği gibi yeni pazarlar bulunacaktır. Enerji imkanları da ortaya çıkaracaktır. Dolayısıyla çözülecek. Kısa bir dönem sıkıntı olsa bile arkasından, belki de riskleri dağıtmak açısından doğru bir ortam ortaya çıkacak" değerlendirmesinde bulundu.

ÖZİLHAN: Herkes Rusya'dan çıkarken biz yatırım yaptık

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısına uçak krizi damgasını vurdu. Rusya ile yaşanan krize değinen TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Tuncay Özilhan herkesin kaçtığı bir dönemde Türk iş adamlarını bu ülkeye yatırım yaptığını belirterek, sorunun masada çözülmesini temenni ettiklerini söyledi. İki ülke arasında yaşanan krizi değerlendiren Özilhan, "Sorunun Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun söylediği gibi masada çözülmesi, diplomatik usuller içinde çözülmesi, yatırımcıların, ticaret adamlarının üzülmemesi lazım. Çünkü neticede bu ülkelerde Türkler yatırımcı olarak kalacak. Arzu ediyorum ve istiyorum ki bu tansiyon düşsün, masada oturulup konuşulsun, çözülsün. Herkes Rusya'dan çıkarken biz bu ülkeye yatırım yaptık" diye konuştu.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...