Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan yerli otomobil için tarih verdi

Düzenleyen:
Bakan yerli otomobil için tarih verdi

Ekonomi Haberleri

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobilde 4. prototipin 22 Aralık’ta hazır olacağını duyurdu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ekim, Kasım- Aralık dönemi büyümesinin daha iyi geleceğini ve Türkiye’nin 2015 yılında yüzde 3,5’in üzerinde bir büyüme sağlayabileceğini söyledi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye Bilimler Akademisi Genel Kurulu öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı. Bakan Işık, yerli otomobilde üç prototipin basın ile paylaşıldığını hatırlatarak, “4. prototip 22 Aralık’ta hazır olacak. Bu prototip kamuoyunda bilinen cip olarak bilinen crossover olacak. Bu prototipe de TÜBİTAK’ın teknolojisini yükleyeceğiz ve testlerimizi başlatacağız. 2016 yılı sonu itibariyle her türlü iklim, arazi ve mevsim şartlarında testlerini, denemelerini yapacağımız bir filo üretmeyi planlıyoruz. İnşallah 2016 sonuna kadar filoyu üretip, testlerine başlamış olacağız. Seri üretimini yapacağımız dizaynın 2018’in Mayıs ayında İstanbul Otomobil Fuarı’nda ilk tanıtımını yapacağız. 2018 Mayıs, Haziran’da tanıtımı yaptıktan sonra da 2019 yıl sonuna kadar seri üretimden çıkmasını sağlamak ve araçları halkımızın beğenisine sunmak. Takvim üzerinde detaylı çalışmaları yürütüyoruz” dedi.

Otomobil projesinin Türkiye’de yeni teknolojiler alanında bende varım demesi için önemli bir teknoloji platformu olduğunu kaydeden Işık, her gün projedeki gelişmeleri takip ettiklerini söyledi. Bakan Işık, yerli otomobilin özellikleri ve fiyatına ilişkin olarak, “Piyasa araştırmasından servis ağına kadar aracın segmenti konusunda arkadaşlarımız çalışıyorlar. İlk çıkaracağımız araç C segmenti olacak. B ve D segmentlerinde çalışmaları başlatıyoruz. Bunların dışında teknik özellikleri, aracın fiyat aralığı gibi teknik özellikler konusunda arkadaşlar çalışıyorlar” diye konuştu.

“3. ÇEYREKTE BÖYLE BİR BÜYÜMENİN YAKALANMIŞ OLMASI, 2016 İÇİN SON DERECE ÜMİT VERİCİ BİR GELİŞME”

Bakan Işık, büyüme rakamlarına ilişkin olarak ise, “Türkiye’de siyasi belirsizliğin tavan yaptığı, insanların ‘acaba Türkiye de istikrarlı bir hükümete kavuşacak mı’ diye endişe duyduğu, buna bağlı olarak tüketimlerini kıstığı bir dönemde yüzde 4’lük büyüme önemli bir büyümedir. Yüzde 4’lük büyüme özellikle imalat sanayinde insanlarımızın fabrikalarını kapatıp, insanların işçisini izne göndermek yerine ’evet Türkiye mutlaka istikrara kavuşur, biz bu süreçte üretimimize devam edelim’ demesi. Türkiye’ye güvenen insanlar kaybetmedi. 3. çeyrekte büyümesi Türkiye’ye güvenen insanların kaybetmeyeceğini gösterdi. 3. çeyrekte böyle bir büyümenin yakalanmış olması, 4. çeyrek ve 2016 için son derece ümit verici bir gelişme” şeklinde konuştu.

Bakan Işık, sanayi üretim endeksine atıf yaparak, “Ekim, Kasım, Aralık dönemi büyümesinin inşallah daha iyi geleceğini ve Türkiye’nin 2015 yılında yüzde 3,5’in üzerinde bir büyüme sağlayabileceğini söyleyebiliriz. Bölgemizdeki risklerin artmaması durumunda 2016 yılının Türkiye açısından daha iyi bir yıl olacağını söyleyebiliriz” dedi. (İHA)

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...