Evsizdi ev satıyor

Düzenleyen:
Evsizdi ev satıyor

Ekonomi Haberleri

Suriye'deki iç savaştan dolayı üniversite öğrenimini yarıda bırakarak 19 yaşında Türkiye'ye sığınmak zorunda kalan Duaa Alhussain, İstanbul'da geçim derdiyle açtığı emlak ofisini kısa sürede büyüterek, turizmden ticarete kadar pek çok alanda hizmet veren bir iş kadını oldu.

Suriye'deki iç savaştan dolayı üniversite öğrenimini yarıda bırakarak 19 yaşında Türkiye'ye sığınmak zorunda kalan Duaa Alhussain, İstanbul'da geçim derdiyle açtığı emlak ofisini kısa sürede büyüterek, turizmden ticarete kadar pek çok alanda hizmet veren bir iş kadını oldu. Şam'dan İstanbul'a uzanan yolculuğuna "rejim baskısı ve bombaların" neden olduğunu söyleyen Alhussain, Suriye'de ailesiyle birlikte yaşadığı zor günlerin ardından, Türk insanının yardımseverliğiyle hayata tutunduklarını belirtti. 
Biyomedikal mühendisliği öğrenimini yarıda bırakarak ailesiyle birlikte Türkiye'ye sığındığını ifade eden Alhussain, "Şam'da yaşıyorduk. Rejim baskısı, silahlar, bombalar vardı. Birçok akrabam ve arkadaşım öldürüldü. Daha fazla dayanamadık ve 2013'te Türkiye'ye kaçtık. Geldiğimde henüz 19 yaşındaydım" dedi. Önce ev aradığını, sonra ev bulmak için sıkıntı çeken hemşehrilerine yardımcı olmak için küçük bir emlak ofisi açtığını anlatan Alhussain, "Kısa sürede işlerimi büyüttüm. Küçük bir emlak ofisinden 8 kişinin çalıştığı, İstanbul'da 3 şubesinin bulunduğu bir işletmeye dönüştük" diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...