Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Suriyeliler için harcanacak miktarı açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bakan Suriyeliler için harcanacak miktarı açıkladı

Ekonomi Haberleri  / AA

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB-Türkiye zirvesinde alınan karar doğrultusunda Türkiye'ye 3 milyar avronun bir yıl içinde verileceğini ve bu paranın sadece Suriyeliler için harcanacağını söyledi.

AA Editör Masası'na konuk olan Bozkır, Türkiye'nin Suriyeliler için sadece kamplara 8 milyar avro harcadığını hatırlattı. Türkiye'de 60 bin Suriyeli çocuk doğduğunu, 450 bin çocuğun da eğitim sistemine dahil olduğunu anlatan Bozkır, "3 milyar avroyu alın, yeni kamplara koyun" şeklinde bir algı oluşmaması gerektiğini, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını vurguladı.

Bozkır, şöyle devam etti:

"Biz dedik ki bu parayı Türkiye'ye verme. Bu tamamıyla Suriyeli misafirlerimiz için harcanacak bir para ve bunun karşılığında da Avrupa'ya gitmiş olan mültecilerden Türkiye'ye geri gönderilecek hiç kimse yok.

Bu anlaşmanın boyutunda öncelikle 3 milyar avro bir yıl içinde verilecek ve sadece Suriyeliler için harcanacak. Nereye harcanacağına biz karar verelim istiyoruz. Bununla ilgili görüşmeler sürüyor. AB belli bir komisyon kuralım ve buna birlikte karar verelim diyor ve biz de diyoruz ki Türkiye'deki misafirlerle ilgili kararı biz kendimiz alırız. Nerelere harcanacağına ilişkin bir planımız var. Bunu da yakın planda paylaşacağız."

- "Anlaşma imzalandığı an 11 yasayı bitirmemiz gerekiyor"

AB ile vize serbestliği için Türkiye'den 72 beklenti olduğunu söyleyen Bozkır, Geri Kabul Anlaşması imzalandığı an, 11 yasanın bitirilmesi gerektiğini belirtti.

Kişisel verilerin korunmasına ilişkin kanunun taslağının hazır olduğunu kaydeden Bozkır, bu yasayı ocak ayının başında geçirmeyi planladıklarını ifade etti. Bakan Bozkır, "Diğerlerini, meclisin çalışma taslağı etkilenmesin diye bir paket halinde sunma kararı alındı. Yani 10 kadar yasa paket halinde sunulacak" diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...