Rusya aralık ayında gıda stoku yaptı

Düzenleyen:
Rusya aralık ayında gıda stoku yaptı

Ekonomi Haberleri

Uçak krizinin ardından aldığı kararla "Türkiye'den birçok ürünün ihracatına ambargo" koyan Rusya'da, geçen ay ilginç gelişme yaşandı.

İthalat yasağının devreye alındığı yılbaşı öncesinde Rusya'nın, Türkiye'den fazla meyve alarak stok yaptığı ortaya çıktı. Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği'nin (BAİB) verilerine göre; 1-30 Aralık arasında Antalya'dan Rusya'ya yapılan meyve ihracatı, 2014'ün aynı dönemine kıyasla yüzde 46.8 oranında yükseldi. BAİB Başkan Yardımcısı Hakkı Bahar, 1 Ocak 2016'dan itibaren Türk ürünlerine ithalat yasağı uygulandığı için firmaların ve ithalatçıların yaş meyve sebze gruplarında stok yapmak istediğini ve aralık ayı artışlarının buna bağlı olduğunu söyledi. Hakkı Bahar, "Biraz da karaborsa ticareti yapmak için sanırım böyle bir artış oldu. Meyve grubunun hepsinde artış yaşandı. Zaten Rusya'daki market satışlarında yaş meyve sebze fiyatları müthiş artmış durumda. Bu, onların enflasyonunu da olumsuz etkileyen bir durum. Rusya, Türkiye'yi cezalandırırken veya herhangi bir yaptırım uygularken, aslında kendi vatandaşlarını da cezalandırıyor. Dolar, 70 rublenin üzerine çıktı. Rus ekonomisinin uzun vadede böyle bir sıkıntıyı karşılayabileceğini düşünmüyorum" diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...