Gözler TÜİK'e çevrildi

Düzenleyen:
Gözler TÜİK'e çevrildi

Ekonomi Haberleri

Yaklaşık 11 milyon emekli bugün açıklanacak enflasyon verilerine kilitlendi. SSK ve Bağ-Kur emeklileri enflasyon zammının oranını, memurlar ve memur emeklileri de farkını öğrenmek için gözünü Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) çevirdi.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine bu ay çifte zam var. Hükümetin hızla hayata geçirdiği 100 liralık zam, bu ay maaşlara yansıtılacak. Bu zamma ek olarak SSK ve Bağ-Kur emeklileri rutin enflasyon zamlarını da alacak. Enflasyon zammının oranı da bugün TÜİK'in açıklayacağı verilerle belli olacak. 2015'in ikinci 6 aylık döneminde enflasyon ne çıkarsa, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammı da o kadar olacak. Bunun 5 aylık dönemindeki enflasyon yüzde 3.65 çıkmıştı. Yani Aralık enflasyonu hiç değişmese dahi emeklinin yüzde 3.65 zammı cepte. 
MAAŞLAR BELLİ OLUYOR

Türkiye Emekliler Derneği verilerine göre; halen en düşük aylık Bağ-Kur tarım emeklilerinde 745, Bağ-Kur esnaf emeklilerinde 971, 5510 sayılı Kanun sonrasında emekli olan işçilerde 839, 5510 sayılı Kanun öncesinde emekli olan işçilerde bin 122 lira. Takvim'in haberine göre, 100 liralık zam ve 5 aylık enflasyona göre; en düşük maaş Bağ-Kur tarım emeklilerinde 872, Bağ-Kur esnaf emeklilerinde bin 107, 5510 sayılı Kanun sonrasında emekli olan işçilerde 970, 5510 sayılı Kanun öncesinde emekli olan işçilerde bin 263 liraya çıkacak. Aralık enflasyonu artı çıkarsa, zam oranı da yükselecek.

FARK MERAK EDİLİYOR

Memurlar ve memur emeklilerine ise bu ay yüzde 6 zam yapılacak. Buna ek olarak enflasyon farkı alınıp alınmayacağı bugün belli olacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...