Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İpek'in lüks garajı

Düzenleyen:
İpek'in lüks garajı

Ekonomi Haberleri

Türkiye, Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) finans sağladığı iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Akın İpek’in 27 ultra-lüks aracın bulunduğu garajının fotoğraflarına ulaştı

EBRU KARATOSUN ANKARA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Akın İpek hakkında yürütülen soruşturma kapsamında 5. Sulh Ceza Hakimliği, Koza-İpek Holding ve bünyesindeki 18 şirkete kayyum atamıştı. Koza-İpek Holding üzerine kayıtlı tüm taşınmazlara da el konulmuştu. Bu kapsamda kayyum heyeti, şirket üzerinde bulunan 27 ultra-lüks aracın Akın İpek ve aile bireyleri tarafından kullanıldığını tespit etti. Söz konusu bu araçlar da soruşturmayı yürüten savcının talimatıyla şirketin otoparkına çekildi. İpek ve aile bireylerinin kullandığı 27 aracın fiyatı ise oldukça yüksek. Ferrari, Lamborgini, Bentlet, Porsche ve Mercedes gibi markaların otomobil ve jiplerinin yer aldığı araçların toplam değerinin 25 milyon TL olduğu belirtiliyor. 
EN PAHALISI BENTLEY
Araçların içerisinde en pahalı olanı ise Akın İpek'in kullandığı Bentley marka özel araç. İpek'in şoförsüz olarak kullandığı belirtilen aracın fiyatının yaklaşık 1.5 milyon TL olduğu belirtiliyor. Ayna zamanda kapalı garajda tutulan Ferrari ve Lamborghini de koleksiyonun en pahalıları arasında yer alıyor. Mercedes marka otomobillerden birisinin de Marmaris’ten özel olarak getirtildiği öğrenildi. Aracın sadece Akın İpek tarafından kullanıldığı ve sadece özel jetiyle Marmaris’e uçan İpek’i havalimanından alıp Angel’s Peninsula oteline, yine otelden havalimanına götürmekle görevli olduğu ifade edildi. Ayrıca, Akın İpek'in oğlu Ali İpek, 2014 yılında alkollü araç kullanırken yakalanmıştı. Üçüncü kez alkollü araç kullanırken yakalanan Ali İpek'in ehliyetine 5 yıl el konulurken, bin 468 TL de ceza kesilmişti. Ali İpek'in alkollüyken kullandığı Ferrari marka lüks araç da şirketin otoparkında yer alıyor. Kayyum heyeti tarafından 27 lüks aracın ne yapılacağı hakkında önümüzdeki günlerde bir adım atılması bekleniyor. Söz konusu araçların önümüzdeki günlerde değer tespitinin yapılmasıyla satışa çıkarılacağı ifade ediliyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...