Vodafone’dan çifte büyüme rekoru

Düzenleyen:
Vodafone’dan çifte büyüme rekoru

Ekonomi Haberleri

25 çeyrektir kesintisiz çift haneli büyüyen Vodafone’un üçüncü çeyrekte toplam abone sayısı 21.9 milyona ulaştı

Vodafone Türkiye, Ekim-Aralık 2015 dönemini kapsayan 2015-16 mali yılı 3. çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara göre çift haneli büyümesini 25. çeyrekte de sürdüren şirketin, servis gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21.3 artışla 1.8 milyar TL’ye ulaştı. 3. çeyrek itibariyle akıllı telefon penetrasyonunu yüzde 57’ye çıkaran şirket, veri gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 86 artırdı. Vodafone Türkiye abonelerinin veri kullanımı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 116 artarak üçüncü çeyrekte toplam 50 bin terabayta ulaştı. Vodafone Türkiye’nin abone sayısı 21.9 milyon olarak gerçekleşirken, faturalı abone sayısı 1.2 milyon net abone artışı ile 9.5 milyona ulaştı. Vodafone Türkiye kurumsal segment toplam gelirlerini ise yüzde 20 artırdı. Üçüncü çeyrekte 97 bin net abone artışı sağlayan şirketin sabit genişbant abone sayısı da 280 bine ulaştı. Şirketin sabit hizmetlerden elde ettiği servis gelirleri ise üçüncü çeyrekte yüzde 54 arttı.

‘Gigabit Toplumu’na liderlik edeceğiz

∂ Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, “Mobil hizmetler alanında 4.5G için çalışmalarımızı heyecanla yürütürken, sabit hizmetler alanında iddiamızı giderek artıran önemli çalışmalar yaptık. Bundan sonra da mobil iletişimde 4.5G ile, sabit hizmetlerde ise evlere, binalara kadar gidecek uçtan uca fiber ağlarla ‘Gigabit Toplumu’na liderlik edeceğiz” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...