Dar gelirli kadınlara 500 milyon TL mikrokredi

Düzenleyen:
Dar gelirli kadınlara 500 milyon TL mikrokredi

Ekonomi Haberleri

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Mikrokredi Programı'na destek veren Turkcell, "Ekonomiye Kadın Gücü" projesiyle 150 bin dar gelirli kadının hayallerini gerçekleştirmesini sağladı.

500 liradan 15 bin liraya kadar aldıkları mikrokredi ile nakit ihtiyacını karşılayan kadın girişimciler, Turkcell’in verdiği satıştan pazarlamaya birçok farklı eğitim ile profesyonel girişimci olma yolunda ilerledi. Toplam 69 ilde hizmet, hayvancılık, tarım, üretim ve ticaret gibi pek çok alanda işlerini program ile büyüten kadın girişimciler, Türkiye’de pek çok kadının hayalini kurduğu işlere başladı. 1997 doğumlu, Mersinli Fatma Aslan; aldığı bin liralık mikrokrediyi ailesinin tarla giderleri için kullandı. 26 kadın da imal ettikleri kuru biber, salça, iğne oyası, kozmetik gibi ürünleri ihraç etmeye başladı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...