Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Savunma atağa kalktı

Düzenleyen:
Savunma atağa kalktı

Ekonomi Haberleri

Geçen yılın ilk iki ayında 196.5 milyon dolar ihracat yapan savunma sanayii, bu senenin aynı döneminde 255.9 milyon dolarlık dış satım yaptı 

Savunma sanayii, ihracattaki genel eğilimin aksine geçen yıl ortaya koyduğu başarılı performansı 2016'ya da taşıdı ve bu yılki satış performansıyla diğer sektörleri geride bırakmayı başardı. Sektör, bu yılın ocak ayında 118.7 milyon, şubat ayında 137.3 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Yılın ilk 2 ayındaki toplam ihracat 255.9 milyon doları buldu. Geçen yılın aynı dönemindeki ihracat rakamı 196.5 milyon dolar olmuştu. Böylece yılın ilk 2 ayında gerçekleştirilen ihracat, yüzde 30 artış kaydetti. Türkiye 108 ülkeye savunma ve havacılık sanayii ürünleri ihraç etti. En fazla ihracat, 87 milyon 369 bin dolar ile ABD'ye yapıldı. ABD'yi 30.4 milyon dolar ile Almanya, 25.8 milyon dolar ile Birleşik Arap Emirlikleri, 23.2 milyon dolar ile Suudi Arabistan izledi. Savunma sanayiinin önde gelen firmalarına ev sahipliği yapan Ankara, bu alandaki performansını artırarak sürdürdü. Geçen yılın ilk iki ayında 97.4 milyon dolarlık ihracat yapan Ankara, bu yıl 161 milyon dolarlık dış satıma ulaştı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...