18 milyar lira yatırım 175 bIn istihdam

Düzenleyen:
18 milyar lira yatırım  175 bIn istihdam

Ekonomi Haberleri

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, 2018’e kadar 18 milyar liralık yatırım yapacaklarını belirterek, “Söz konusu yatırımlar dolayısıyla direkt ve dolaylı olarak sektörde 175 bin kişiye ek istihdam imkânı sağlanacak” dedi.

Oğuzhan ŞAHİN ANKARA

Mobil internet hızını ortalama 10 kat artıracak olan 4.5G için geri sayım devam ederken, Turkcell 2018 yılına kadar 18 milyar lira yatırım yapacağını açıkladı. 4.5G ile birlikte istihdamdan yatırıma, milli gelirden firmaların gelecek planlarına kadar hayatın her alanında büyük bir değişim ve dönüşüm yaşanacağını anlatan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, 2015 yılı son çeyreğinde ülke olarak 4.5G’ye toplamda 13.1 milyar liraya yakın yatırım yapıldığını ve bu yatırımın yaklaşık yüzde 45’ini tek başına Turkcell’in gerçekleştirdiğini söyledi. Yatırımlarının aralıksız süreceğini dile getiren Kuruöz, “2018 yılına kadar toplamda 18 milyar TL’lik yatırım miktarına ulaşmayı öngörüyoruz. İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre genişbant için yapılan her 7.5 milyar dolarlık yatırım, 211 bin kişiye dolaylı istihdam sağlıyor. Turkcell’in 2015’te yaptığı ve 2018’e kadar yapacağı yatırım miktarı da yaklaşık 175 bin kişiye dolaylı istihdam oluşturacak” dedi. 4.5G’nin bütün sektörleri dönüştüreceğini vurgulayan İlker Kuruöz şöyle devam etti: “Hızlı internet sayesinde bugün bilmediğimiz yeni sektörler oluşacak. Genişbant yatırımları ve imkanları genişledikçe klasik altyapı yatırımlarına olan ihtiyaç azalacak. Her yüzde 10’luk artış ayrıca yeni girişimci sayısını da sırasıyla yüzde 21, yüzde 12 ve yüzde 8 oranında artırmaktadır. Genişbant kullanımı ihracatçı firmaların satışlarında yıllık yüzde 6, hizmet sektörü firmalarının satışlarında yüzde 7.5-10 arası artış etkisi olduğunu gösteriyor.” 
TARİFELERE ZAM YOK 
Kuruöz, 2 GB’lık bir videonun 3G’de 780 saniyede indirilebildiğini, 4.5G’de ise 54 saniyede indirileceğini kaydederek, “4.5G’ye geçen kullanıcılar paketlerini aynı fiyata kullanmaya devam edecekler. Turkcell’in paket ve tarifelerinde zam olmayacak. 4.5G’de fiyat farkı ve kota derdi olmayacak. Tarifeler aynen devam edecek. Kota konusunda da sıkıntı olmayacak, hatta Turkcell’in 4.5G lansmanı döneminde kullanıcılara özel sürprizleri olacak” bilgisini verdi. Mobil iletişim sektörünün datadan elde edilen gelirle büyüyeceğini ifade eden Kuruöz, “Bu paketler zamanla büyüyecek çünkü birim maliyetimiz düşecek. Yapacağımız yatırımlar daha optimum olacak” dedi. Kuruöz, 1 Nisan’da sürprizlerinin olacağını da belirtti.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...