1Nisan’da tam kapsama

Düzenleyen:
1Nisan’da  tam kapsama

Ekonomi Haberleri

Türkiye’de en geniş kapsama alanına sahip operatör olmayı taahhüt eden Vodafone, hâlihazırda yüzde 90’a yakını 4.5G uyumlu olan SIM kartlarıyla da 1 Nisan sabahı en çok müşterisi 4.5G kullanan operatör olacak. Gökhan Öğüt: Gigabit toplumuna girişin kapısı

Ömer TEMÜR İSTANBUL

Vodafone 4.5G teknolojisine yönelik hazırlıklarını tamamladı. Vodafone, hâlihazırda yüzde 90’a yakını 4.5G uyumlu olan SIM kartlarıyla 1 Nisan sabahı en çok müşterisi 4.5G kullanan operatör olacak. Vodafone bunun için bir de 4.5G Kapsama Haritası oluşturdu. Aboneler, Türkiye’nin 81 ilinde Vodafone mağazalarına kurulacak ekran üzerinden cadde cadde, sokak sokak 4.5G kapsama alanında olup olmadıklarını tespit edebilecek. 1 Nisan itibarıyla 5 kıtada 20 ülkede edindikleri 4G deneyimini Türkiye'ye taşıyacaklarını belirten Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, "Bunu 800 MHz bandının yanı sıra 900 MHz bandında da sahip olduğumuz kapsama avantajıyla sağlamayı hedefliyoruz. 900 MHz bandında SingleRAN teknolojisini 2010’dan beri kullanan tek operatörüz. Bu bantta 4.5G hizmeti de verebileceğiz. SingleRAN teknolojisi için 6 yılda 2 milyar TL’lik yatırım yaptık. Diğer yandan, Türkiye genelinde çekim noktalarımızı da iki katına çıkardık. Güçlü altyapımızla 4.5G teknolojisinin Türkiye’de her yerde herkese götürülmesini mümkün kılacağız” dedi.
Bugün Vodafone SIM kartlarının yüzde 90’ına yakınının 4.5G uyumlu olduğunu ve 1 Nisan sabahı en çok müşterisi 4.5G kullanan operatör olacaklarını söyleyen Öğüt, şöyle konuştu: “4.5G teknolojisinde herkese en uygun cihazların en cazip avantaj ve tekliflerle sunulmasının öncüsü olacağız. Türkiye’de herkes tarafından bu teknolojinin kullanılmasını istiyoruz. Bu kapsamda, 4.5G uyumlu akıllı cihazları Vodafone Çok Satanlar Masası ile tüketicilerimize uygun fiyatlı kampanyalarla sunmaya başladık. Cihaz yatırımına önem veriyoruz. 4G ve üstü teknolojilerle uyumlu cihaz oranımızı son 1 yılda yüzde 188 artırdık. Bu yatırımı yaptık; çünkü, Türkiye’de herkesin akıllı telefon sahibi olması, akıllı cihaz sahipliğinin artırılması gerektiğine inanıyoruz. Diğer yandan, abonelerimizi 1 Nisan sabahına hazırlamak için aldığımız aksiyonlardan bir diğeri ise 4bucakG TIR’larımız ile ülkenin dört bir yanına doğru hareket etmek oldu. Şu ana kadar toplam 3 bin 792 kilometreyle Türkiye’yi karayolu olarak baştan başa 2 katından fazla dolaşan TIR’larımız, İzmir, Eskişehir, Ankara, Kayseri, Gaziantep, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Zonguldak, Samsun, Trabzon’da 500 binden fazla kişiye ulaştı.”

Gökhan Öğüt: Gigabit toplumuna girişin kapısı

Gökhan Öğüt, 4.5G'nin daha başlangıç olduğunu belirterek, "4.5G teknolojisini Dijital Dönüşüm’ün yeni bir sayfası, yarının Gigabit Toplumu’nun giriş kapısı olarak görüyoruz. ‘Gigabit Toplumu’ adı verilen bu yeni yaşam, gerçek zamanlı, her yerden, her zaman erişilebilen, bireyleri, kurumları ve nesneleri birbirine bağlayan bir internet altyapısı ile gerçek olacak" dedi.

Bir ay boyunca ücretsiz 4.5G deneyimi sunacak

Vodafone 1 Nisan sabahı yeni hizmetlerini aboneleriyle buluşturacak. Bu hizmetlerden ilki, 4.5G Kapsama Haritası olacak. Buna göre, Türkiye’nin 81 ilinde Vodafone mağazalarına kurulacak sorgulama ekranlarıyla müşterilerin bulundukları lokasyonlarda Edirne'den Ardahan'a kadar cadde cadde, sokak sokak 4.5G kapsamasının olup olmadığı tespit edilebilecek. Tüketiciler, www.4bucakg.com sitesinden de bu sorgulamayı yapabilecek. Aboneler Vodafone Call+ anlık mesajlaşma uygulamasıyla da görüşme esnasında dosya, resim ve video gönderebilecek. Güvenli Depo bulut hizmetiyle müşterilerinin dosya saklama ihtiyacını karşılamaya hazırlanan Vodafone ayrıca nisan boyunca geçerli olacak kampanyasıyla bir ay boyunca kendi tarifeleri dışında hiçbir ödeme yapmadan 4.5G teknolojisini deneyebilecek. 

 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...