Borusan’ın önceliği dijitalleşme

Düzenleyen:
Borusan’ın önceliği dijitalleşme

Ekonomi Haberleri

Borusan Holding, inovasyon, Ar-Ge ve dijital dönüşüm alanlarında, 2020 yılına kadar toplam 200 milyon dolar yatırım yapacağını ve geleceğini bu konular üzerine inşa edeceğini açıkladı

Önder ÇELİK İSTANBUL

Borusan Grubu'nun 2015'te konsolide cirosunun 4.4 milyar dolar, faaliyet kârının 329 milyon dolar olduğunu açıklayan Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, bir yıl içerisinde başta enerji alanında olmak üzere toplam 362 milyon dolar yatırım yapacaklarını söyledi. Borusan'ın 2015 finansal sonuçlarını Holding'in üç tepe yöneticisi; Borusan Holding Strateji, İş Geliştirme ve İnovasyon Başkanı Lale Ergin, Borusan Ar-Ge Genel Müdürü Dr. Murat Yıldırım ve Borusan Holding İcra Kurulu Üyesi Erkan Kafadar ile değerlendiren Agah Uğur, Türkiye'de kurumsal şirketlerin inovasyon, Ar-Ge ve dijital dönüşüm konularında yeterince hızlı olmadıklarını belirterek, “Biz de bu yeni dünya düzenine ayak uydurabilmek için; inovasyon, Ar-Ge ve dijital dönüşüm projelerimizle Borusan'ın yeni yüzünü inşa ediyoruz. 2020'ye kadar bu üç alanda toplam 200 milyon dolar yatırım yapacağız. Grubumuzda bu alanda çalışan 250 çalışanımız var, bu alanda büyürken genç arkadaşlarımıza ve iyi mühendislerimize çok daha fazla istihdam sağlayacağız” dedi.
6 YILDA 1.8 MİLYAR TL YATIRIM YAPTI
Dünyanın 11 ülkesinde 8 iş birimi ile 4 ana iş kolunda faaliyet gösterdiklerine işaret eden Uğur, “İnşaat, enerji, otomotiv, maden ve beyaz eşya sektörleri ciromuzun yüzde 90'ını oluşturuyor. 2015 zor bir yıl oldu. 2016 da sıkıntılı olacak ama 2015'ten daha iyi bir yıl bekliyorum” diye konuştu. Son 6 yılda 1.8 milyar TL yatırım yaptıklarını kaydeden Agah Uğur, çelik fiyatlarının yüzde 40'a yakın arttığını belirterek, bu artış yıl içinde yüzde 10'da dengelenirse yüzde 4-5 büyüyebileceklerini söyledi. Aksi halde geçen yılki cironun aynısını yakalayacaklarını kaydeden Uğur, bu yıl 370 milyon dolar faaliyet kârı beklediklerini ve 314 milyon dolar da yatırım bütçelerinin olduğunu ifade etti. Agah Uğur, bu yıl yapılacak yenilenebilir enerji ihalelerini kazanmak istediklerini söyledi.

İnovasyonla 2 milyar $ gelir

Borusan Holding Strateji, İş Geliştirme ve İnovasyon Başkanı Lale Ergin, Grup şirketlerinin inovasyon departmanlarında ve kuluçka şirketlerinde şu anda 200’den fazla kişinin istihdam edildiğini ve yıllık inovasyon yatırım bütçelerinin 30 milyon dolar olduğu bilgisini verdi. Ergin, “Toplam 31 yeni ürün ve iş modelinin, 11’ini bugüne kadar ticarileştirdik, 20’si üzerinde ise çalışmaya devam ediyoruz. Şu an üzerinde çalıştığımız tüm bu projeler olgunlaşma dönemine geldiklerinde toplam gelir beklentimiz 2 milyar doları aşıyor” dedi.

3 yeni Ar-Ge Merkezi

Geçtiğimiz yıl kurulan Borusan Ar-Ge şirketinin Genel Müdürü Dr. Murat Yıldırım, grupta 3 yeni Ar-Ge Merkezi’nin kuruluşu için düğmeye bastıklarını belirterek, “Bugün Ar-Ge’de 60’dan fazla çalışan sayısına ulaştık, 18 ayrı Ar-Ge projesi gerçekleştirdik, 3 patent başvurusu yaptık, üniversiteler ile 7 ortak projede birlikte çalıştık ve 4 Start-Up şirket ile de iş birliği yaptık” diye konuştu.

Hedef dijital dönüşüm

Borusan Holding İcra Kurulu üyesi Erkan Kafadar, hedeflerinin inovasyon ve Ar-Ge çalışmaları ile mevcut tüm faaliyet alanlarında dijital bir dönüşüm oluşturmak olduğunu söyledi. Kafadar, “Borusan bu dönüşüm ile içeride Sanayi 4.0 unsurlarını hayata geçirmeyi ve hizmet süreçlerinde verimlilik artışını, dışarıda ise müşteri deneyimini iyileştirmeyi hedefliyor” dedi.

 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...