En büyük tarımsal enerji tesisi açıldı

Düzenleyen:
En büyük  tarımsal enerji  tesisi açıldı

Ekonomi Haberleri

Sütaş, enerji ihtiyacının tamamını çiftliklerinin gübresi ile fabrikalarının organik atıklarından temin edip, doğaya katkı sağlayacak

Canan Beştaş AKSARAY
Türkiye'nin tarımsal nitelikli en büyük biyogaz ve enerji üretim tesisi, Aksaray'da Sütaş tarafından açıldı. Törende konuşan Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, 9 milyon lira yatırım yapılan tesiste, 6.4 milyon MWh elektrik enerjisi üreterek süt ürünleri fabrikasının elektrik ihtiyacının tamamını, buhar ve sıcak su ihtiyacının önemli kısmını sağlayacaklarını söyledi. Doğal tarım ve enerji için yatırımlarını sürdüreceklerini söyleyen Yılmaz, "Enerji üretiminin diğer bir çıktısı olan organomineral gübre üretimi için devam etmekte olan yatırımlarımız bu yılın sonunda tamamlanacak. Yem bitkileri içni günde 150 ton özel gübre üreteceğiz. Aksaray'da doğal tarım, doğal enerji ve doğal lezzet üretim tesislerine yaptığımız yatırımlar 205 milyon dolara ulaştı. 1450 çalışan ve 11 bin süt üreticisi aile ile birlikte tarıma dayalı sanayinin güzel bir örneğini ve bir bölgesel kalkınma modeli oluşturduk" diye konuştu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Ali Rıza Alaboyun da, Türkiye’nin tarım ve hayvancılıkta büyük ilerleme kaydetmesini sağlayan Sütaş’ın, Aksaray ekonomisi içerisinde önemli bir payı olduğunu ifade etti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...