Belarus’la ortak sanayi bölgesi geliyor

Düzenleyen:
Belarus’la ortak sanayi bölgesi geliyor

Ekonomi Haberleri

İş adamlarıyla Belarus’a gidecek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretinde, birçok sektör iş birlği için temaslarda bulunacak

Haber Merkezi ANKARA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28-29 Temmuz tarihlerinde çok sayıda iş adamı ile Belarus’a resmi ziyaret gerçekleştirecek. Ziyaret çerçevesinde Belarus-Türkiye arasında ortak sanayi bölgesinin kurulması ve 600 milyon dolarlık ticaret hacminin orta vadede ikiye katlanması hedefleniyor. Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukaşenko, nisanda Türkiye’ye gelmişti. Erdoğan’ın aynı zamanda iade-i ziyaret niteliğini taşıyacak olan gezisinde; otomotiv, makine, tekstil, hazır giyim, inşaat, bankacılık, finans, turizm, mobilya, tarım ve gıda sanayi iş birlikleri masada olacak. Mevcut ticaret hacmini artırmak için iki ülke arasında ortak sanayi bölgesinin kurulması, havayolu seferlerinin artırılması ve bazı Türk bankalarının Belarus’ta faaliyette bulunmasının önemli olduğuna işaret ediliyor. Gerekli siyasi iradenin her iki tarafta da bulunduğu vurgulanırken, önümüzdeki dönemde iki ülkenin ortak imalat yaparak üçüncü ülkelere birlikte ticaret yapmasının da gündeme gelebileceği değerlendiriliyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...