Projelerinden önce Türkiye’yi anlattılar

Düzenleyen:
Projelerinden önce Türkiye’yi anlattılar

Ekonomi Haberleri

Gayrimenkul dünyasının kalbinin attığı Dubai Cityscape’te projelerini Körfez yatırımcısının takdirine sunan Türk inşaat sektörü, 15 Temmuz’un ardından yabancıyla ilk buluşmasında projeden çok Türkiye’yi anlatmaya ağırlık verdi

Önder ÇELİK

Dünyanın en önemli küresel gayrimenkul buluşmalarından Cityscape Global dün Dubai’de başladı. Türk gayrimenkul sektörünün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yabancı yatırımcıyla karşılaştığı ilk fuar olan Cityscape’te birçok yeni proje vitrine çıktı. Geçen yıl 61 firmayla çıkarma yapılan fuara bu yıl Türkiye’den 20’nin üzerinde firma katılırken, Körfez yatırımcısının beğenisine sunulan Türkiye’deki projeler büyük beğeni topladı.

HEDEF ÖNCE ÜLKEMİZİ DAHA İYİ ANLATMAK

Fuarda 330 metrekarelik standında 6 proje sergileyen Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, 15 Temmuz’un moralleri bozduğunu belirterek, “Yabancılar Türkiye’de ne oluyor diye endişeleniyor doğal olarak. Birinci derecede amacımız Türkiye’yi, İstanbul’u ve çok daha iyi durumda olduğumuzu yabancı yatırımcıya anlatmak” diye konuştu. Fuar alanındaki standa bu yıl ilk kez bayrak astıklarını ifade eden Çetinsaya, “Bizim amacımız bir şey satmak değil, Türkiye’yi tanıtmak, anlatmak” dedi. Cemaat meselesinin halledilmesi halinde Türkiye’nin önünün açık olduğunu vurgulayan Süleyman Çetinsaya, “Bunların ayak bağı olduğunu düşünüyorum. Çözülmesi gerekiyordu, çözüldü. 2014-2015’te yabancıya satış daha iyiydi. 2016’da azaldı ama inşallah bundan sonra daha iyi olacağını düşünüyorum” değerlendirmesini yaptı. Orta Doğu insanının İstanbul’u sevdiğini söyleyen Çetinsaya, “İstanbul’u daha iyi pozisyona getirmemiz, müşteriyi çeşitlendirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

"TÜRKİYE'Yİ TANITIYORUZ"

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, Türkiye’nin Ortadoğu’nun kalesi olduğunu söyledi. Körfez yatırımcısının ‘Türkiye’de bir şey olursa domino etkisiyle bizi darmadağın eder’ görüşünde olduğunu ifade eden Ağaoğlu, şu görüşleri paylaştı: “Yatırımcılar Türkiye’ye destek olmak istiyor. Darbenin başarısız olmasına çok sevinmişler. Onlarla günde 5 toplantı yapıyoruz. Türkiye’yi anlatıyorum; ticaret odasından emirlere kadar. Satış yapmaktan çok Türkiye’yi tanıtıyoruz. Finans merkezinin tanıtımını yapıyoruz. Türkiye’ye yatırım yapma konusunda çok iştahlılar fakat siyasi ilişkilerin yumuşamasını bekliyorlar. El Maktum da çok pozitif. Bizim sığınağımız Türkiye diye açık ve net bir şekilde söylüyorlar.”

"ÜLKEMİZİN GÜCÜNÜ GÖSTERME FIRSATI"

Tahincioğlu, Dubai Cityscape Global 2016’ya Nidakule Ataşehir Batı, Nidakule Finans Merkezi ve Nidapark Kayaşehir projeleriyle katıldı. Dubai’de yatırımcılarla buluşan Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, “Uluslararası arenada pek çok organizasyonda yerimizi alıyoruz. Özellikle içinde bulunduğumuz bu dönemde uluslararası boyutta organizasyonlar daha da önem kazanıyor. Ülkemizde yatırımların hız kesmeden devam ettiğini anlatmak için önemli fırsat yakalıyoruz. Türkiye’nin gücünü, yatırım potansiyelini ve vizyonunu göstermek adına bu fırsatlar değerlendirilmeli” dedi.

ARTAŞ'IN 3.5 MİLYAR DOLARLIK 6 PROJESİ DUBAİ'DE

Avrupa Konutları Atakent 4, Avrupa Konutları Başakşehir, Avrupa Residence & Office ile ortak girişimlerle hayata geçirdiği Vadistanbul ve Tema İstanbul projelerini tanıtan, Avrupa Konutları markasının en yeni halkası Avrupa Office Ataşehir’in Dubai’de ilk kez görücüye çıktığını söyleyen Çetinsaya, şu görüşleri paylaştı: Dubai’de tanıttığımız projelerin toplam değeri 3.5 milyar dolar. Şu anda 2 bin 500 konut satışta. Ataşehir’deki ofis projesinin yatırım değeri 100 milyon dolar. Kullanılabilir alanı 50 bin m2 olan projeyi 150 milyon dolara bütün olarak satabiliriz. Ümraniye sınırları içerisinde 2 bin konutluk proje başlatacağız. “Anadolu Yakası’na 750 milyon dolar yatırım yapacağız. Proje Nisan 2017’de başlayacak” dedi.

TARLABAŞI 360'TA TESLİMLER BAŞLIYOR

Çalık Holding’in gayrimenkul şirketi GAP İnşaat tarafından Beyoğlu’nda hayata geçirilen Taksim360 projesi Dubai’de sergilendi. Çalık Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Gonca Özgül, projenin ilk bölümü olan ofislerin Tarlabaşı360 ismiyle satıldığını belirterek, “93 adet ofisin teslimi Nisan 2017’de yapılacak” dedi. 500 adet rezidansın yer aldığı kısmın ise Taksim360 ismiyle Dubai’de ilk kez satışa çıktığını kaydeden Gonca Özgül, rezidansların metrekare fiyatının 7 bin ile 9 bin dolar arasında değiştiğini belirtti. Taksim 360’ın lansmanı ekim ayında yapılacak. Fuarda büyük ilgi gören Taksim360 projesine fuarın ilk gününde 120 ayrı uluslararası yatırımcıdan talep geldiği belirtildi. 

MEVCUT KONJONKTÜR YABANCI İÇİN FIRSAT

Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat, İstanbul Kazlıçeşme’de, Emlak Konut GYO ortaklığında hayata geçireceği ‘Büyükyalı İstanbul’ projesini, Dubai CityScape’te tanıttı. Kazlıçeşme’de toplam 111 dönümlük arazide yükselecek Büyükyalı İstanbul’da, ilk etapta 452 ünitenin lansmanının yapılması, semtte yaşamın ise 2019’da başlaması planlanıyor. Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, proje lansmanını 22 Eylül’de yapacaklarını belirterek, “1.400 üniteden oluşan projenin toplam 4.2 milyar TL yatırım değeri var. Metrekare fiyatları 15 bin TL’den başlıyor” dedi. Akbalık, mevcut konjonktürü yabancı için fırsat olarak gördüklerini, algıyla ilgili problemleri devletin hızla aştığını belirterek, “Burada olmamız, Türkiye’ye güvenimizin göstergesi. Onlar da bu güvene inanıyor” dedi.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...