Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Girişimciliğe AB’den 375 bin avro destek!

Düzenleyen:
Girişimciliğe AB’den 375 bin avro destek!

Ekonomi Haberleri

Google, Facebook gibi dijital girişimcilik örneklerinin Türkiye’de çıkması maksadıyla üç ülkeden ortaklarıyla proje hazırlayan Yaşar Üniversitesi akademisyenleri AB’den 375 bin avro hibe alacak

Yaşar Üniversitesi akademisyenleri, dünyada örnekleri hızla artan ve en değerli markalar arasına girmeyi başaran Google, Facebook gibi dijital girişimcilik örneklerinin ülkemizden ve Avrupa’dan örneklerinin ortaya çıkması amacıyla üç ülkeden ortaklarıyla birlikte bir proje hazırladı. Yürütücülüğünü Yaşar Üniversitesi’nin yapacağı programla; üniversite, sanayi, devlet, girişimciler ve melek yatırımcıların birlikte hazırlayacağı uzaktan eğitimle de tüm dünyaya açık olacak dijital girişimcilik eğitim programı sayesinde, dünya çapında olabilecek projeler geliştirilmesi hedefleniyor. Yaşar Üniversitesi öğretim üyelerinin, İtalya, Portekiz ve Yunanistan’dan üniversite, ticaret odası, araştırma merkezleri, özel sektör ve melek yatırımcı ağı ile birlikte hazırladığı “I-Start” isimli dijital girişimcilik eğitim programı, Avrupa Birliği Erasmus + KA2 Stratejik Ortaklık Projesi kapsamında destek almaya hak kazandı. Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Levent Kandiller, Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Efthymia Staiou, Bilgi ve Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Dr. Emrah Tomur ile Açık ve Uzaktan Öğrenme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yasin Özarslan’ın hazırladığı proje, 30 ay sürecek ve yaklaşık 375 bin avro hibe alacak. 

İHRACAT FİYATI ÇOK DÜŞÜK
Teknolojik girişimciliğin dünyanın geleceğine yön verdiğini belirten proje koordinatörü Dr. Efthymia Staiou, projenin alanında uzman öğretim üyeleri, farklı sektörlerden yatırımcılar, araştırma merkezleri ve kuluçka merkezlerinden oluşacağını ifade etti. Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Levent Kandiller de, üniversite olarak bilgi teknolojileri ve transfer ofisi ile kuluçka merkezi aracılığıyla genç girişimcileri desteklediklerini belirterek, şöyle konuştu: “Bunu yaparken aklımızdaki temel soru ise; neden Türkiye’den bir dünya markası çıkmasın? Bilindiği gibi ihraç ürünlerimizin kilogram fiyatı çok düşük. Bu yılın ilk yarısında, ihracatta kilogram başı ihracat geliri 1.39 dolar. Otomotiv sanayi ihracatımızın lokomotifi, ancak kilogram başı ihracat geliri 6.42 dolar. Bunlara karşın ithalata baktığımızda ise 1 kilogram bilgisayarı 600 dolardan, akıllı telefonların kilosunu ise 2 bin dolardan ithal ediyoruz. Ürettiğimiz ve ihraç ettiğimiz elektrik ve elektronik eşyadan bir ton ihraç edebilirsek, ancak bir bilgisayar veya bir akıllı telefonun ithal giderini karşılayabiliyoruz. Bu projedeki temel amacımız da proje sayesinde Türkiye’den, İzmir’den dünya çapında ses getirecek bir dijital girişimcilik örneği çıkması.” 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...