Çin yuanı artık rezerv para

Çin yuanı artık rezerv para

Ekonomi Haberleri

Çin Halk Cumhuriyeti, dün kuruluş yıldönümünü kutlarken, "halkın parası" Remninbi olarak da bilinen yuan, Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından rezerv paralara eklendi.

Küresel rezerv para birimi statüsü kazanan yuan ABD Doları, euro, Japon Yeni ve İngiliz Sterlini'nin yanında yerini aldı. Yuanın rezerv para birimi olması, Çin hükümetinin global ekonomideki etki alanını artırmak için hedeflediği önemli kilometre taşlarından biriydi. Artık merkez bankalarının resmi rezervlerine yuanın da dahil olmasıyla, Çin'in çok zaman şeffaflıktan uzak ekonomi ve döviz politikaları dikkatleri daha fazla üzerine çekecek. Çin geçen yıl piyasaları şaşırtan bir adımla para birimini devalüe etmişti. Bu durum ülkede giderek zayıflayan büyümenin getirdiği kaygıları da artırmıştı. Analistler, yuanın rezerv para olmasının, Çin tahvil piyasası için bir dönüm noktası olduğunu ve beş yıl içerisinde 1 trilyon dolarlık fon girişi olabileceğini ileri sürdü.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...