Zigana’da her gün 10 metre kazılıyor

Düzenleyen:
Zigana’da her gün 10 metre kazılıyor

Ekonomi Haberleri

Trabzon-Gümüşhane karayolu üzerinde, Yeni Zigana Tüneli Projesi kapsamında inşası devam eden dünyanın ikinci, Avrupa’nın ise en uzunu olacak 14,5 kilometrelik çift tünelinin yaklaşık 1,5 kilometresi kazıldı.

Doğu Karadeniz’i Ortadoğu, Kafkaslar ve İran’a bağlayan tarihi İpek Yolu’nun da geçtiği güzergahta 2,7 milyon metreküp kazı yapılarak inşa edilecek Yeni Zigana Tüneli ile Gümüşhane-Trabzon arasındaki yol 40 dakikada katedilebilecek. Proje kapsamında her biri 14,5 kilometre ve toplam 29 kilometre uzunluğunda çift tünel inşa edilecek. Gümüşhane Valisi Okay Memiş “Yeni tünelden seyahat edecek vatandaşlarımız hemen hemen kış şartlarını hiç görmeden, rakım yüksekliğini hissetmeden ulaşım sağlayabilecek” değerlendirmesinde bulundu. Tünelde yaklaşık 1,5 kilometreye ulaşıldığı bilgisini paylayan Memiş, şöyle devam etti: Her gün en az 10 metre kazarak ilerliyorlar. Aynı Ovit Tüneli’nde olduğu gibi biz de Yeni Zigana Tüneli ile Trabzon Limanı’na, Trabzon Havalimanı’na kavuşmuş olacağız. Transit geçişi sağlayacak bu tünelin proje bedeli yaklaşık 550 milyon lira. Buna rağmen bittiğinde maliyetinin, diğer bağlantılar ve işlemlerle 1 milyar liraya ulaşacağını tahmin ediyoruz. Tünel inşaatının, mümkün olduğu kadar en kısa sürede bitirilmesi hedefleniyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...