Sultangazi artık bildiğiniz gibi değil

Düzenleyen:
Sultangazi artık bildiğiniz gibi değil

Ekonomi Haberleri

Kısa bir sürede kötü imajını silen ve yaşanılacak bir ilçe haline gelen Sultangazi, şimdilerde projeleriyle anılıyor. 8 yıl önce ilçe olan Sultangazi belediyesinin ne bir binası ne de bir oturacak sandalyesi vardı. Ayrıca terör olaylarıyla anılan bir ilçede hizmet yapmak, başarılı olmak ise çok zordu.

Cüneyt Bitikçioğlu İSTANBUL

Kısa bir süre içinde gelişen ve İstanbul’un sayılı ilçeleri arasına giren Sultangazi, yeni projeleriyle gündeme gelmeyi başardı. Bu başarının mimarı Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay... İlçenin yeni bir imaja kavuşmasının kolay olmadığını belirten Altunay, "Yeni nesle sadece birkaç yılı değil, önümüzdeki onlarca yılı kurtarabilecek güzel bir Sultangazi bırakacak şekilde çalışmalar yaptık. 8 yıl önce göreve geldiğimizde oturacak bir sandalyemiz bile yoktu. Şu anda bizden sonra gelecek yeni nesile 100 yıl boyunca hizmet verebilecek yeni bir belediye binası yaptık. Bölgemizi güzel bir imarla şekillendirip hizmet ağlarıyla donattık. İyi hizmet üretip halkı memnun ederseniz başarılı bir belediye olursunuz" dedi. Başkan Cahit Altunay, ilçenin değişimini ve porejelerini şöyle anlattı...

SOKAK PAZARLARINI KALDIRDIK

"İlk 5 yıl çok zor geçti. Bölündüğümüzde birkaç muhtarlık binasından başka bir şeyi olmayan Sultangazi’de daha önceki belediyeden bir araç otopark yeri vardı. Başkanlığa orada başladık. İş arkadaşlarımın kalmış olduğu odalardan birini makam odası yaptık. O zamanlar gazeteciler geldiğinde 'Koltuğu olmayan başkanmışsınız' dediler. Biz de kendilerine 'Koltuk kapmaya değil koltuk yapmaya geldik' cevabını vermiştik. Elektrik kısıtlıydı. Sular çok uzaklardan taşınarak ihtiyaç gideriliyordu. Okullara veya iş yerlerine birkaç araba değiştirilerek ulaşılabiliyordu. Göreve geldiğimde en önemli iddialarımdan biri, sokak pazarlarını kaldırmaktı. Şu anda nüfusun üçte birlik bir bölümünü kapalı pazarlara taşıdık. Diğer kısmını da önümüzdeki kalan sürede bitirmeyi hedefliyoruz. Amacımız mahallenin bütün ihtiyaçlarını karşılayacak bir bina üretmekti. Bunu da yaptık. Bu pazarlarda bir sürü hizmet birimi var. Mesela Sultançiftliği pazarında, 14 hizmet birimi bulunuyor. Buraya girdiğinizde İsmek’inden PTT’sine, etüt merkezlerinden kadın ve gençlik merkezlerine, çok amaçlı salonlardan pazar, otopark ihtiyaçlarına kadar 14 dalda hizmet gideriliyor. 

PROJELERİMİZİ BAŞKALARI DA UYGULUYOR

Günlük belediyeye giren insan sayısı 2 bini bulmazken sadece bir pazar konseptine giren insan sayısının 5 bin olduğunu biliyor musunuz? Tüm bunlar iyi düşünülerek, iyi projeler üretilerek, iyi hesaplanarak hayata geçti. Şu an birçok belediye bizi örnek alarak yardımcılarını, ekiplerini buraya göndererek projelerimizi başka yerlerde de uyguluyor. 'Bu kadar hizmeti neden bir noktada topladınız?' diye sorarsanız... Dikkat ettiyseniz ilçelerde önemli yapılaşma sorunları var. Millet önden gitmiş, devlet arkadan. Dolayısıyla gereği kadar yeşil, eğitim ve sağlık alanı bırakılmamış. Kalan alanları da böyle iyi değerlendiremezsek o mahallenin ihtiyaçlarına cevap veremeyiz. Dolayısıyla bir kumaştan çok elbise çıkartarak, ihtiyaçları daha az mekânda üreterek vatandaşımıza hizmet veriyoruz.

600 YATAKLI HASTANE BİTMEK ÜZERE

Öte yandan 600 yataklı hastanemiz bitmek üzere. 600 yatağın bir odası 24 metrekare ve tek hasta için ayrıldı. Zorda kalırsak 2 bin yatak kapasitesine de ulaşılabilir. Böyle bir hastane ancak İstanbul’un belli bir yerinde yapılabilirdi. Çapa, Cerrahpaşa, Haseki ya da Samatya’dan birinin buraya gelme durumu söz konusu. Sadece 5 olan lise sayısı şimdi 25. Hiç üniversitemiz, yüksek okulumuz yoktu. Şu anda 1 tane var ama 3 tanesi için de belediye olarak ihaleye çıktık. Yani biz 2017 yılının sonuna doğru 5 tane üniversitesi olan bir noktaya geliyoruz. Sultangazi bugün sadece içeride yapılan bu yapılarla değişmiyor. Aynı zamanda hükümetimizin yaptığı projeler sayesinde de değişiyor. Hemen yanı başımızda yer alan Kanal İstanbul, 3. Havaalanı, 3. Köprü projeleri Sultangazi’ye değer katacak."

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...