Körfez savaşı kızıştı

Düzenleyen:
Körfez savaşı kızıştı

Ekonomi Haberleri

Osmangazi Köprüsü’nün hizmete girmesinin ardından İzmit Körfezi’nde başlayan indirim savaşı sürüyor.

İDO, Pendik-Yalova hattında araç geçiş fiyatını 39 TL’ye sabitledi; araç içi yolcu ücretini ise 1 TL olarak belirledi. 1 Mart’tan itibaren geçerli olacak yeni fiyatlarla Pendik’ten Yalova’ya özel aracıyla seyahat eden 4 kişilik bir aile, Körfez’i 42 TL’ye geçebilecek. İDO ayrıca Yenikapı-Bursa, Yenikapı-Bandırma ve Yenikapı-Yalova hatlarında da araç fiyatlarında yüzde 20 indirim yaparak araç içi yolcu fiyatını sabitledi.
Pendik ile Yalova Osmangazi Köprüsü üzerinden 65 km. Pendik’ten yola çıkan ve kilometrede 50 kuruş yakan bir araç, Yalova’ya Osmangazi Köprüsü üzerinden ortalama 100 liraya geçebiliyor. Eğer sürücü Körfez’i dolanırsa -ki 140 km yol gitmesi gerekiyor- ortalama 60 lira harcıyor. Deniz otobüsü ve köprüyü kullanan dört kişilik bir ailenin harcadığı zaman ise neredeyse aynı.
Pendik üzerinden deniz yolunu hesaplı çıkaran sistem, Yenikapı’dan Yalova’ya gitmek istendiğinde ise farklı bir tablo sunuyor. Yenikapı’dan hareket eden dört kişilik aile, Yalova’ya Avrasya Tüneli ve Osmangazi Köprüsü’nü kullanarak ortalama 100 km’de ulaşabiliyor. Aile köprü ve tünel geçiş ücretleriyle birlikte ortalama 130 lira ödüyor. Sürücü Avrasya’dan geçip Körfez’i dolanırsa 180 km yol gidiyor ve 105 lira civarında harcama yapıyor. Ama bu sefer zaman iki katına çıkıyor. Aynı gün yolculuk yapan birisi 100 ile 142 lira arasında para ödüyor. İDO, 1 Ocak 2017 tarihinde, Eskihisar-Topçular arası geçişi tek yönde 45 TL’ye, gidiş-dönüşte ise 80 TL’ye düşürmüştü.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...