Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Oyuncak ihracatına savaş da engel olamadı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Oyuncak ihracatına savaş da engel olamadı

Ekonomi Haberleri  / AA

Türkiye'nin Suriye, Irak ve Mısır'a yönelik oyuncak ihracatı, söz konusu ülkelerdeki savaş ve iç çatışmalara rağmen son 5 yılda 11 milyon doları aştı.

AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu verilerinden derlediği bilgilere göre, savaş ve iç karışıklıkların yaşandığı komşu ülkelerdeki çocuklar, oyuncak talebinden vazgeçmedi. Türkiye'nin 2012-2016 yıllarındaki oyuncak ihracatı toplamı 140 milyon 751 bin dolara yaklaşırken, en yüksek tutar yaklaşık 33 milyon dolarla 2014 yılında gerçekleştirildi. 2012 yılında toplam 23 milyon 629 bin dolarlık, 2013 yılında 28 milyon 706 bin dolarlık oyuncak ihraç edilirken, bu tutar geçen yıl 28 milyon 953 bin dolar oldu.

Iraklı çocuklara scooter

Söz konusu dönemde iç savaş ve karışıklıkların yaşandığı Suriye, Irak ve Mısır'a yönelik oyuncak ihracatı da sürdü. Irak'a yönelik oyuncak ihracatı 2012-2016 döneminde toplam 9 milyon 236 bin doları aşarken, Mısır'a 1 milyon 414 bin dolar, Suriye'ye ise 623 bin dolarlık oyuncak ihracatı gerçekleştirildi. Üç ülkeye yönelik toplam oyuncak ihracatı tutarı ise 11 milyon 273 bin dolar oldu. Iraklı çocuklar en çok scooter, pedallı araba ve benzeri tekerlekli oyuncaklar ile takım/set halinde ve plastik oyuncakları tercih ederken, Mısır ve Suriye'ye en çok takım/set halindeki oyuncaklar satıldı. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...