Bilişim Vadisi’nde 100 bin istihdam

Düzenleyen:
Bilişim Vadisi’nde 100 bin istihdam

Ekonomi Haberleri

Sanayi Bakanı Özlü, “5 bin Ar-Ge firması faaliyet gösterecek, yıllık 50 milyar dolar ciro yapılacak. Bilişim Vadisi bittiğinde 100 bin nitelikli insana iş kapısı açılacak” dedi

Gebze’de 3 milyon metrekareden fazla alana inşa edilecek Bilişim Vadisi’nin ilk etabının yüzde 98’i tamamlandı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Bilişim Vadisi’nin etap etap faaliyete geçeceğini söyledi. İlk etabı mayıs ayında açacaklarını kaydeden Özlü, “Bilişim Vadisi bünyesinde 5 bin Ar-Ge firması faaliyet gösterebilecek. Vadinin tüm etaplarının tamamlanmasının ardından, yıllık 50 milyar dolar ciro elde etmeyi hedefliyoruz. Burada yer almak isteyen çok sayıda şirket var. Acele etmeleri gerekiyor. Kocaeli önemli bir sanayi bölgesi. Bilişim Vadisi, sanayimize teknoloji enjekte edebileceğimiz bir bölge. Biz de bunu istiyoruz. Aynı zamanda Bilişim Vadisi, tam Osmangazi Köprüsü’nün ayağında bulunuyor. Osmangazi Köprüsü aracılığıyla, önemli sanayi bölgelerimizden Bursa’ya da kolayca ulaşılabilecek” diye konuştu.
Bilişim Vadisi’nin, Türkiye’ye önemli kazanımlar sağlayacağının altını çizen Özlü, vadinin birinci etap inşaatı bitirildiğinde 2 bin kişiye, tüm etapların inşaatı tamamlandığında ve faaliyete geçtiğinde ise yaklaşık 100 bin nitelikli insana iş ve istihdam sağlayacağını vurguladı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...