Genç çiftçinin yüzünü zambak güldürdü

Düzenleyen:
Genç çiftçinin yüzünü zambak güldürdü

Ekonomi Haberleri

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca başlatılan "Genç Çiftçi Projesi"nden hibe kazanan Ordulu çiftçi, kurduğu serada zambak üretimi yaparak aile bütçesine katkı sunuyor. Genç çiftçi Yiğit: "Devletimiz bizlere böyle bir imkan sunmuş. Biz de verilen bu imkanı en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının "Genç Çiftçi  Projesi"nden hibe kazanan Ordulu çiftçi, kurduğu serada zambak çiçeğinin  üretimini yaparak aile bütçesine katkı sağlıyor.  Ünye ilçesinde yaşayan 25 yaşındaki Yiğit Öztürk, 19 Mayıs  Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nü bitirdikten sonra aile geçimine katkı sağlamak  amacıyla Genç Çiftçi Projesi'ne başvurdu.

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından başvurusu kısa  sürede onaylanan Öztürk, 30 bin liralık hibeyi hak kazandı.Daha sonra proje kapsamında ilçedeki bahçesine sera kuran Öztürk,  "Lilium" olarak da bilinen zambak çiçeğinin üretimine başladı. 12 ay boyunca  hasat yapabilen Öztürk, daha sonra bu çiçekleri başta Ordu olmak üzere çeşitli  illerde satışını gerçekleştiriyor.

Yiğit Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok genç yaşta  bakanlığın başlattığı proje sayesinde iş sahibi olduğunu belirterek,  "Üniversiteyi bitirir bitirmez böyle bir projenin başlatıldığını duydum. Hemen  başvurumu yaptım ve başvurumda kabul edildi. bugün 'iyi ki bu projeye  başvurmuşum' diyorum. Çünkü 25 yaşında iş sahibi oldum ve bundan dolayı da çok  mutluyum." dedi.

Bin 500 metrekare arazi üzerine kurduğu serasında dört mevsim zambak  hasat ettiği bilgisini veren Öztürk, "Hasat ettiğimiz bu çiçekleri gerek il içi  gerekse il dışındaki pek çok yerde satışını yapabiliyoruz. Şu ana kadar pazar  sorunu yaşamadık. Bundan dolayı da ayrıca mutluyum." diye konuştu.

Hedefinin kurduğu serayı daha da genişletip ardından ihracat yapmak  olduğunu vurgulayan Öztürk, "Devletimiz bizlere böyle bir imkan sunmuş. Biz de  verilen bu imkanı en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Öztürk, 2-3 ay aralığında sürekli hasat yaptığını, yaptığı her hasatta  500 ile bin dal arasında çiçek sattığını sözlerine ekledi.

"GENÇLERİMİZİN AZMİ BİZLERİ DE MUTLU EDİYOR"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz ise Ordu'da fındığa  dayalı bir ekonominin olduğunu anımsatarak, "Ancak biz üreticilerimizin tek bir  ürüne bağlı kalmasını istemiyoruz. Üreticilerimizin fındığın yanında yeni ürün  dallarına yönelmelerini ve farklı ürün yetiştirmeleri için kendilerini sürekli  teşvik ediyoruz." dedi.

Yiğit Öztürk'ün bu teşviklerden yararlanan genç çiftçilerden biri  olduğunu aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

"İlimizin iklim şartları da zambak çiçeğinin yetiştirilmesi noktasında  son derece müsait. Bizlerde bu çiçeğin kentimizde daha da yaygınlaştırılması için  çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Çalışma kapsamında Yiğit kardeşimizde bize  başvurarak bu bitkinin üretimini yapmak istedi. Biz de şartlarını uygun görerek  kendisine 30 bin lira hibe verdik. Açıkçası son dönemde gençlerimizin azmi  bizleri de mutlu ediyor. İnşallah bu proje kapsamında başka gençlerimizi de yeni  tarım ürünlerini yetiştirmeleri noktasında teşvik etmeyi sürdüreceğiz."

Yılmaz, Ordu'da kesme çiçek üretim kapasitesini artırmayı  hedeflediklerini de dile getirerek, "O zaman ilimizden yurt dışına da ihracat söz  konusu olabilir. Bu yönde de çalışmaların artırılması gerektiğine inanıyoruz.  Tarım il müdürlüğü olarak bu konuda çalışma yapmak isteyen bütün üreticilere  destek olmaya çalışacağız." değerlendirmesini yaptı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...