Vestel, samurayı Manisa’ya getirecek

Düzenleyen:
Vestel, samurayı Manisa’ya getirecek

Ekonomi Haberleri

Hâlihazırda Toshiba lisansı altında televizyon üretimi ve satışı yapan Vestel, Japon devinin TV birimini almak için görüşmeler yaptığını doğruladı

Ömer Temür - Türk teknoloji devi Vestel, Japon Toshiba’nın TV birimine talip oldu. Tokyo kaynaklı Nikkei Asian Review’un web sitesinde yayınlanan satış haberlerine istinaden Vestel’den yapılan açıklamada görüşmelerin sürdüğü belirtildi. Vestel, halihazırda Toshiba lisansı altında televizyon üretimi ve satışı yapıyor. Eylül 2016’da imzalanan anlaşma ile Toshiba’nın 5 yıl boyunca Avrupa’daki lisans haklarını satın alan Vestel, satış, pazarlama ve dağıtımını gerçekleştiriyor. Büyüme stratejileri doğrultusunda yeni fırsatları değerlendireceklerini belirten Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan “Geçtiğimiz aylarda Toshiba ile marka lisans anlaşması imzaladığımızı ve Manisa Vestel City’de ürettiğimiz Toshiba markalı TV’lerin Avrupa pazarında satış, pazarlama ve tedarik zinciri gibi faaliyetlerinden sorumlu olduğumuzu sizlere duyurmuştuk. Vestel olarak büyüme stratejilerimiz doğrultusunda fırsatları gözlemleyip değerlendirmeye devam ediyoruz” dedi. Vestel’den KAP’a yapılan açıklamada ise şirketin global markaları lisanslama ve/veya satın alma yoluyla uluslararası pazarlardaki konumunu daha da sağlamlaştırma ve markalı satışlarını artırma stratejisi kapsamında, Toshiba Corporation’ın TV biriminin (Toshiba Visual Solutions Corporation) satın alınması konusunda görüşmelere başlandığı belirtildi. Açıklamada bu aşamada nihai görüşmelere geçilip geçilmeyeceği henüz belirsizlik taşıdığından, kamuya açıklama yapılmasının taraflar arasında bağlayıcı bir sözleşme akdedilinceye kadar ertelendiği belirtildi. Toshiba’nın TV biriminin satışının ‘birkaç yüz milyon doları’ bulması bekleniyor. Alıcıların da yakın bir zamanda teklif vermesi bekleniyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...