Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

‘İhracatın Metalik Yıldızları’ 7’nci defa belli oldu

Düzenleyen:
‘İhracatın Metalik Yıldızları’ 7’nci defa belli oldu

Ekonomi Haberleri

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB), demir çelik eşya, alüminyum mutfak eşya, alüminyum inşaat aksamı, metal mobilya, demir çelik döküm gibi 21 farklı kategoride faaliyet gösteren başarılı ihracatçıları ödüllendirdi.

Önder Çelik İSTANBUL
İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB), demir çelik eşya, alüminyum mutfak eşya, alüminyum inşaat aksamı, metal mobilya, demir çelik döküm gibi 21 farklı kategoride faaliyet gösteren başarılı ihracatçıları ödüllendirdi. Bu yıl 7’ncisi düzenlenen ve Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ile TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin katıldığı “İhracatın Metalik Yıldızları Ödül Töreni”nde; Vestel, Kale Kilit, Öztiryakiler, Korkmaz ve Mesan Kilit gibi başarılı 71 firma ödül aldı. Törenin açılışında konuşan İDDMİB Başkanı Rıdvan Mertöz, geçen yıl 6,2 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, 2023 hedeflerinin 25 milyar dolar olduğunu söyledi. Mertöz “İDDMİB olarak hiçbir zaman tek bir pazara bağlı kalmadan, alternatif pazar arayışlarını sürdürerek ve katma değeri yüksek ürünlerle ihracatımızı artırmaya çalıştık. 2017 yılını yüzde 8’lik bir büyüme ile kapatmayı hedefliyoruz. Bu yolda başarıyla ilerlemeye devam etmek için AR-GE, inovasyon, markalaşma ve endüstriyel tasarım konularına çok önem veriyoruz” dedi.

 

Ar-Ge şart

Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Bakanlık olarak ihracatçıyı 3 ana hedef üzerinde desteklediklerini belirterek, “Bunlar: Yeni ihracatçı, yeni pazar ve yeni ürün. İhracatımızı artırmak için en önemli noktalardan biri olan katma değerli ürün üretme noktasında gayret etmeliyiz. Bunun için de AR-GE tasarım ve inovasyon şart” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...