Kümesten millî tavuk çıkacak!

Düzenleyen:
Kümesten millî tavuk çıkacak!

Ekonomi Haberleri

Tarım Bakanlığı, 3 ana ve 2 baba ebeveynden yerli civcivler elde etti. Aralık 2017’den itibaren tavuklar işletmelere dağıtılacak

Damla Peker ANKARA - Hayvancılık sektöründe kendi kendine yetebilen ülkeler kategorisine girme yolunda çalışmalar yürüten Türkiye, ‘büyükbaş’ta attığı adımların ardından ‘kümes’te de yeni bir süreç başlatıyor. Yediğimiz yumurtadan kestiğimiz tavuğa kadar büyük oranda dışa bağımlı olan Türkiye, “millî tavuk” türü için düğmeye bastı. Bakanlık, “Etçi Damızlık Tavuk Geliştirme Projesi” kapsamında, elinde bulunan 3 ana ve 2 baba saf hatlardan oluşan hibrit tavuklar elde etti. Bunların çoğaltılması ve piyasaya sürülmesi için TAGEM, firmalarla görüşerek tanıtımını yaptı. Özel sektörün ilgisini çeken projeye çok talep gösterildi. Yoğun ilgi üzerine bir üretim planı hazırlayan Bakanlık; Aralık 2017’den itibaren, 15 günlük aralıklarla, 8 bin dişi ve yeteri kadar erkek ebeveyni özel sektöre sunacak. Böylece ayda 16 bin ebeveyn teslim alan bir işletme, et üretiminde kullanılacak 2 milyon 100 bin hibrit civciv elde edebilecek. Bakanlık, yılda yaklaşık 25-27 milyon hibrit civciv hedefliyor. Bu miktar, Türkiye’nin üretimine ilk başta yaklaşık 50 bin ton civarında katkı sağlayacak.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...