Bu ülke 42 yıldır böylesini görmedi

Düzenleyen:
Bu ülke 42 yıldır böylesini görmedi

Ekonomi Haberleri

1975'ten bu yana en düşük işsizlik oranı ancak ücretler reel olarak eriyor.

İngiltere'de işsizlik oranı Mayıs'ta sona eren 3 aylık dönemde ortalama yüzde 4,5'e geriledi.

Yüzde 4,6 olan beklentilerin altındaki bu oran 1975'ten bu yana en düşük işsizlik oranına işaret ediyor. Ücret artışı ise güçlü bir profil çizmekten uzak ve reel olarak geriliyor.

Ücret artışı yıllık yüzde 1,4 ile Kasım 2014'ten bu yana görüyen en düşük hızda. Nisan verisinde oran yüzde 2,1'deydi.

REEL ÜCRETLER GERİLİYOR

Mayıs ayında yüzde 2,9 ile son 4 yılın en yüksek seviyesine çıkan enflasyondan arındırıldığında ise ücretler Mayıs'ta sona eren 3 ayda yüzde 0,7 geriledi. Bu da 2014 ortasından bu yana görülen en keskin düşüş oldu. İngiltere'de düşük ücretler bir süredir tartışmaların odağında yer alıyor. İngiliz Merkez Bankası çalışanları ve British Airways çalışanları daha yüksek maaş artışı için grev kararı ilan etmişti.

Diğer taraftan istihdam oranı yüzde 74,9 ile veri tarihinin rekorunu kaydetmiş durumda.

Haziran ayı toplantısında faiz artırımını savunan üye sayısı 1'den 3'e çıkarken İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, bankanın faiz artışlarını "önümüzdeki aylarda" tartışmaya başlayacağını söylüyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...