Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Meyve ve sebze yerli tohumla ucuzlayacak

Düzenleyen:
Meyve ve sebze yerli tohumla ucuzlayacak

Ekonomi Haberleri

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ile iş birliğine giden CarrefourSA, üreticiye yerli tohumla üretim yaptırıp, mahsulleri piyasanın yüzde 20 daha altında satacak.

Vera Cengiz BURSA

Türkiye perakende sektörünün öncü markalarından CarrefourSA, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ile imzaladığı iş birliği çerçevesinde “Yerli Tohum - Taze Mahsul” Projesi’ni başlattı. İş birliği ile yeri tohumla üretilen meyve ve sebze piyasanın yüzde 20 daha altında fiyatla satışa sunulacak. Projeyle ürün kaybının da minimuma ineceğini ve yaklaşık yüzde 40’a varan atıkların önüne geçileceğini bildiren CarrefourSA Genel Müdürü Z. Hakan Ergin “CarrefourSA olarak sadece üretici ve tüketicilere değil Millî Tarım projesine de katkı veriyoruz. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri desteği kapsamında yüzde yüz sertifikalı yerli tohum ile yetiştirilecek ürünleri sözleşmeli çiftçilerimizden biz alacağız. Tüm paydaşların avantajına olacak bu projeyle beraber herkes kazanç sağlayacak. Ürünlerin henüz toplanma ve depolama aşamasında büyük bir kayba uğradığını biliyoruz. Uygun şartlarda reyonlarımıza taşınacak ürünlerde ürün kaybını da minimuma indireceğiz. Üreticiden tüketiciye olan süreçte yapılan iyileştirmeler ve düzenlemeler ile reyon satış fiyatlarımıza serbest piyasa koşulları elverdiği sürece en az yüzde 20 oranında bir indirim yansımasını hedefliyoruz” dedi.

Meyve ve sebze yerli tohumla ucuzlayacak

50 FARKLI ÜRÜN 

CarrefourSA Gıda Kategori Direktörü Ayşin Işıkgece de, proje ile küçük üreticilere sahip çıktıklarını belirterek, şu bilgileri verdi: CarrefourSA olarak yıllık sebze-meyve kategorisinde 110 bin tonluk satış miktarımız var. Türkiye Tarım Kooperatifi ile 50 farklı üründe 30 bin toplam tonajı öngördüğümüz bir projeye başlıyoruz. Henüz projenin başlangıç safhasında 2 bin üreticiyle çalışacağız. Bu rakam üretici ailelerini de dahil edersek doğrudan 10 bin kişiyi olumlu anlamda etkileyecek bir çalışma olacak. Yüzde yüz sertifikalı, yerli tohumlar ile üretim yapılacak. Ayrıca ürünlerin depoda elleçlenmesinde ve paketlenme aşamasında 140 kişiye istihdam sağlanmış olacak. Işıkgece, Türkiye Tarım Kooperatifleri ile Antalya Kumluca ve Bursa Yenişehir’de başlattıkları projeyi Türkiye’nin farklı illerinde sürdüreceklerini söyledi. İlerleyen dönemde ekilecek ürünün lezzetini de tüketicilerin belirleyeceğini anlatan Işıkgece “Tohum şirketlerine tüketicilerimizden gelen istek doğrultusunda talepte bulunacağız. Üreticilerimize de bu doğrultuda yerli tohumlar vereceğiz. Yakın bir zamanda çocukluğumuzdan bildiğimiz lezzette domatese, bibere veya patlıcana kavuşabileceğiz” diye konuştu

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...