BTK’nın miniklerine kodlama eğitimi verdi

Düzenleyen:
BTK’nın miniklerine kodlama eğitimi verdi

Ekonomi Haberleri

Türkiye Vodafone Vakfının Habitat iş birliğiyle başlattığı “Yarını Kodlayanlar” projesine Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) çalışanlarının çocukları da dahil edildi.

Proje kapsamında, BTK’nın kuruluş yıldönümünde 60’a yakın BTK çalışanının çocuğu için kodlama eğitimi düzenlendi. Bir tam gün süren etkinlikte çocuklara Algoritmaya Giriş, Scratch’le Programlamaya Giriş, Hikâye Oluşturma ve Oyun Programlama, mBot Programlama ve Oyun Oluşturma konularında teorik ve uygulamalı eğitim verildi. Yarını Kodlayanlar ile sadece teknoloji tüketen değil teknoloji üreten bir nesil yetiştirmeyi hedeflediklerini dile getiren Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan “OECD’nin son raporuna göre, bugünün çocuklarının yüzde 65’i henüz keşfedilmemiş işlerde çalışacak. Diğer yandan, STEM eğitimi ve meslekleri yaygınlaşıyor. ABD’de yapılan tahminler, matematik, bilgisayar sistem analizi, sistem yazılımı ve biyomedikal mühendislik gibi alanlardaki mesleklerde 2020’ye kadar yüzde 65’e varan oranlarda artış beklendiğini gösteriyor. Kodlama, dünya çapında STEM yaklaşımının ve eğitim müfredatlarının vazgeçilmez bir parçasını oluşturuyor. Çocuklara nasıl matematik öğretiliyorsa, kodlama da öğretiliyor” dedi. 

HEDEF 10 BİN ÇOCUK 
Yaşları 7-14 arasında değişen çocuklara kodlama eğitimi vermek üzere hayata geçirilen “Yarını Kodlayanlar” projesinde bugüne kadar 6 ilde 35 eğitmenle 1.800’ü aşkın çocuğa ulaşıldı. Vodafone, 2017-18 mali yılında 30 ilde 135 eğitmenle 10 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyor. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...