Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

19 bin gönüllü genç engelleri kaldırıyor

Düzenleyen:
19 bin gönüllü genç engelleri kaldırıyor

Ekonomi Haberleri

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı iş birliği ile Vodafone tarafından, yürütülen ‘Düşler Akademisi’ projesi, 9 yılı geride bıraktı.

Şifa Kaymak / KAŞ - 2008 yılından bu yana yaklaşık 19 bin gönülül ile 6 bin öğrencinin engellerini aşmasına destek olan Vodafone Düşler Akademisi ayrıca gönüllülük olgusunun yaygınlaşması için sivil topluma ve sosyal sorumluluk projeleri için de öncülük etti. Özellikle 18-25 yaş aralığındaki gençler arasında gönüllülüğün yaygınlaşmasında önemli rol oynayan Düşler Akademisi projesinde gerçekleştirilen çalışmalar, Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan, Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel ve Düşler Akademisi Kurucusu Ercan Tutal’ın katılımıyla düzenlenen toplantıda paylaşıldı. Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan, Düşler Akademisi gibi projelerin, engelle bireylere hayatta bağımsız olabileceklerini hissettiren modeller sunduğunu belirterek “Bu işin esası gönüllülüktür. Bu sebeple biz de Türkiye Vodafone Vakfı’nın tüm projelerinde gönüllülerin katkılarına önem veriyoruz ve gönüllülük olgusunu teşvik ediyoruz.” dedi. Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel ise, “Türkiye’deki gönüllülük düzeyi düşük görünüyor. Dünya Bağış Endeksi’ne göre, Türk halkının yüzde 10’u para bağışı yaparken, yüzde 4’ü gönüllü faaliyetlere katılıyor” dedi.

AVRUPA’NIN EN BÜYÜĞÜ
Antalya’da 3 yıl önce kurulan Düşler Akademisi Kaş, restore edilen 70 yıllık Çukurbağ İlkokulu’nun binasında faaliyet gösteriyor. Türkiye’nin engelli bireylere yönelik en geniş kapsamlı yaşam alanı olan Düşler Akademisi Kaş, aynı zamanda Avrupa’nın en büyük outdoor engelli kampı olarak biliniyor. Türkiye’nin her yerinden gönüllü katılımcı ve eğitimcilerin yönetiminde eğitim, sanat ve spor programlarının uygulandığı merkezde, 3 yılda alınan 3 bin başvuru arasından seçilen 840 gönüllü ile 1.200 öğrencinin engellerini aşması sağlandı. Merkezde tiyatro, dans, resim, enstrüman, fotoğrafçılık, çeşitli kişisel beceri geliştirme gibi etkinlikler düzenleniyor.

19 bin gönüllü genç engelleri kaldırıyor

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...