Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

"Fiberde ortak altyapı için hazırız"

Düzenleyen:
"Fiberde ortak altyapı için hazırız"

Ekonomi Haberleri

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel fiberde ortak altyapı için hazır olduklarını belirterek 5G’nin bir an evvel hayata geçmesi için atılması gereken adımlara dikkat çekti.

5G ile robotik bir kolla uzaktan ameliyat yapmanın mümkün hale geleceğini anlatan Süel, “Bunu sağlayacak platformların ve uygulamaların geliştirilmesi gerekiyor. En önemlisi de fiber altyapılarla bunların desteklenmesi” dedi. Süel, doğru bir yol haritası çizildiği taktirde 5G’ye herkesten önce ya da eş zamanlı geçen ülkelerden biri olunabileceğini kaydederek şunları kaydetti: “Yeter ki teknolojik altyapı, ön şartlar hazır olsun. Fiberle donatılmış mobil omurgayı oluşturmak adına ortak altyapı paylaşımına, yatırımları hızlandıracak ve bu sayede daha yaygın ve daha iyi bir hizmet sağlayacak çözümlere sıcak bakıyoruz. Birçok ülkede yapıldığı gibi Türkiye’de de nerede fiber, nerede bakır sabit altyapı olduğuna dair bir dijital haritanın oluşturulmasıyla, nereye nasıl yatırım yapabileceğimizi çok daha iyi görebiliriz. 5G için daha fazla baz istasyonuna ihtiyacımız olduğu da bir gerçek. Bu konuda belediyelerle yaşadığımız sorunların ve paylaşımla ilgili engellerin ortadan kalkması gerekiyor.” 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...