Gaziosmanpaşa’ya tersine göç başladı

Gaziosmanpaşa’ya tersine göç başladı

Ekonomi Haberleri

Gaziosmanpaşa, yeni yapılan nitelikli konut projeleriyle İstanbul’un yükselen bölgelerinden biri olma yolunda ilerliyor.

Bölgede yapılan araştırmalara göre, geçtiğimiz yıl Gaziosmanpaşa’dan yapılan taşınma işlemlerinin yaklaşık yüzde 27’si kentsel dönüşüm sebebiyle gerçekleştirildi. 2016’da Avrupa yakasında en çok taşınan ilçeler arasında yüzde 8 ile başı çeken ilçede, bugünlerde tersine dönük bir hareketlilik yaşanıyor. Giderek hız kazanan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla bölgenin sosyo- kültürel yapısı hızla değişiyor. Gaziosmanpaşa’nın sunduğu lokasyon avantajının, nitelikli konut projeleriyle birleşerek tersine göçü tetiklediğini ifade eden Ilgın İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bucak “Kalitesiz yapı stoğundan sebep bölgeyi geçmişte terk eden ilçe sakinleri, ülkemizin ilk master planlı kentsel dönüşüm projesi WE Haliç aracılığıyla bölgeye dönüyor. Bu kesimin özellikle geniş ve ferah daire tiplerini tercih ettiğini gözlemliyoruz” dedi. Bucak, projenin sadece bölge sakinlerini değil beyaz yaka çalışan kesimi de cezbettiğini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...