Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hürkuş uçağı da yakında uçacak

Hürkuş uçağı da yakında uçacak

Ekonomi Haberleri

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye’de ulaşım ve haberleşmede 80 yılda yapılamayan, hayal gibi görünen hizmetlerin birkaç yılda gerçekleştirildiğini, bunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları, Türk şirketlerinin kabiliyetleri sayesinde yapıldığını ifade etti.

Arslan, “Hızlı tren rayı yapamazken bugün ülkemizde hızlı tren rayı yapabiliyorsak, kendi demiryolu makasımızı, tekerimizi, hızlı tren ve metro araçlarımızı yapabilen bir Türkiye hâline geldik. Milli motorumuzu, milli yeni nesil vagonlarımızı üreten, hatta ihraç eden bir ülke hâline geldik. Milli Yüksek Hızlı Tren’in yapımıyla ilgili talimatlarınız çerçevesinde de çalışmalarımız yürüyor. Kendi tasarımımız olan ve her türlü testi başarıyla geçen, sertifikalandırılmasını ülke olarak bizim yaptığımız Hürkuş uçağında da yakın zamanda seri üretimi gerçekleştiren ülke haline geleceğiz.” diye konuştu. Arslan, Türkiye’nin kendi gözlem uydusunu fırlattığını, 2020’de yerli üretim Türksat 6A’nın fırlatılacağını da hatırlattı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...