Her şey dâhil sistemi israfı körüklüyor

Düzenleyen:
Her şey dâhil sistemi  israfı körüklüyor

Ekonomi Haberleri

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken “Türkiye’de yılda 214 milyar liralık gıda israfı yapılıyor. Bunun büyük kısmı ‘her şey dâhil’ otellerde sunulan açık büfelerde gerçekleşiyor. Buralarda israf, 5 katına çıkıyor. Gıda israfının önüne geçmek için her şey dâhil sistemine bir düzenleme getirilmeli. Okul sıralarından başlayarak ülke genelinde kampanyalar yapılmalı ve kamu spotları oluşturulmalı” dedi.

Uyarılara ve tedbirlere rağmen Türkiye’de gıda israfının hâlâ önüne geçilemediğini belirten Palandöken “Türkiye’de yılda 1,7 milyar ekmek çöpe atılıyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yapılan kampanyalar sayesinde, yılda 384 milyon adet ekmek çöpe atılmaktan kurtarıldı. Sadece ekmek israfı azaltılarak yılda 2,8 milyar lira tasarruf sağlandı. Bu da ülkemiz için onlarca okul, hastane, köprü ve yol anlamına gelmektedir. Birleşmiş Milletlere göre ise, çöpe giden yiyeceklerin dörtte biri kurtarıldığında dünya üzerinde açlık bitecek. Dünyada israf edilen 1,3 milyon tondan fazla yiyecek, 2 milyara yakın insanı doyurabilir” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...