Ev hanımıydı kendi işinin işvereni oldu

Ev hanımıydı kendi işinin işvereni oldu

EKONOMİ Haberleri

Devletten aldığı hibe desteğiyle istiridye mantarı üreten ev hanımı Ünzile Dağdelen, kendi işinin işvereni oldu.

Afyonkarahisar'ın merkeze bağlı Çayırbağ beldesinde "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında aldığı hibe desteğiyle istiridye mantarı üreten 33 yaşındaki ev hanımı Ünzile Dağdelen, kendi işinin patronu oldu. Dağdelen, yaptığı açıklamada, eşinin önerisi üzerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne giderek Genç Çiftçi Projesi'ne başvurduğunu söyledi. Başvurunun uygun görülmesi üzerine 30 bin lira hibe alarak işe başladığını belirten Dağdelen, ilk hasatta elde ettikleri mantarın yoğun ilgi gördüğünü ifade etti.
DEVLETİN BİRÇOK İMKÂNI VAR
İkinci hasadın devam ettiğini anlatan Dağdelen, şöyle konuştu: "Daha önce ev hanımıydım, bu işe başladıktan sonra 'çalışmak çok güzelmiş' dedim. Zevkli bir iş. Aile bütçesine katkıda bulunuyorum. Bu işi eşimle internetten araştırarak bulduk, yapmaya karar verdik. İyi de oldu. Mantarlarımızı genellikle İstanbul ve Ankara'ya gönderiyoruz ayrıca semt pazarlarına götürüyoruz. İstiridye mantarının lezzeti diğer mantarlara göre biraz farklı. Kadınlara tavsiyem; evde oturmasınlar. Devletimizin birçok imkânı var. Bunlardan yararlanırlarsa hem kendi işlerini kurarlar hem de aile bütçelerine katkı sağlarlar." Dağdelen, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın da ili ziyareti sırasında tesisi incelediğini hatırlatarak "Üreticilere ve girişimcilere desteklerinden dolayı Bakanımıza çok teşekkür ederim" dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...