Dubaili fondan faiz kararı sonrası TL kararı

Düzenleyen:
Dubaili fondan faiz kararı sonrası TL kararı

EKONOMİ Haberleri

Ark Capital faiz artışına karşın TL'de kısa pozisyonu artırıyor. Ark Capital kurucu ortaklarından Saed Abukarsh, artan bir oranda liraya karşı dolar alımı yaptığını ifade etti ve dolar/TL’nin 4,20’ye yükselmesini beklediğini söyledi.

Dubai merkezli hedge fon Ark Capital, TCMB’nin faiz artırımına rağmen liradaki kısa pozisyonlarını artıracağını açıkladı.

Ark Capital kurucu ortaklarından Saed Abukarsh, "Yaklaşan seçimlerle birlikte, bu politika metninin mevcut yapısal sorunları değiştireceğini düşünmüyorum. Dolarda alıcı olmaya, lirada satış tarafında olmaya devam ediyorum" dedi.

Abukarsh, artan bir oranda liraya karşı dolar alımı yaptığını ifade etti ve dolar/TL’nin 4,20’ye yükselmesini beklediğini söyledi.

Abukarsh, "Seçim yaklaştıkça Türkiye’deki riskten kaçış eğilimi olacaktır. Doğal olarak faiz artırmanın daha güçlü bir para birimi anlamına geleceğini varsaymak yanlış" diyen Abukarsh, "Faiz artırmak cari açığa yardımcı olmayacak" diye konuştu. 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...