Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kararın ardından aramalar patladı

Düzenleyen:
Kararın ardından aramalar patladı

EKONOMİ Haberleri

İnternette yapılan 'konut kredisi' aramalarında patlama yaşanıyor.

Konut sektöründeki durgunluğa ilaç olması için başlatılan ve yüzde 0,98'lik faiz oranı ile sunulan kredi kampanyası ev sahibi olmak isteyenlerin ilgisini çekti.

Merkez Bankası tarafından 16 Mart'ta yayımlanan raporda, "Konut kredisi" anahtar kelimesi ile oluşturulan arama hacmi endeksinin kullandırılan konut kredisi adedi için gösterge olarak kabul edilebileceği ifade edilmişti. Başbakan Binali Yıldırım'ın konutta yeni kredi faiz kampanyasının başlatılacağını duyurduğu 7 Mayıs tarihinden bugüne yapılan aramalar zirve noktasına ulaşmış durumda. Bu verilerle birlikte konut kredisi kullanımı ile ev alımının önemli ölçüde artacağı değerlendirmesine ulaşılabiliyor.

Daha önce Temmuz 2016 ve Şubat 2017'de başlatılan faiz indirimi kampanyaları sektöre önemli ölçüde doping olmuş ve rekorların yıl bazında sürmesini sağlamıştı. Aynı dönem arama verilerine bakıldığında ve yeni kampanya dönemi ile karşılaştırıldığında yukarı ivme dikkat çekiyor. Kaynak: Dünya

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...